- Kvinne (26) fødte en baby på damedoen. Så dumpet hun den i do og gikk ut til vennene igjen

Nå risikerer hun dødsstraff i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Amanda Hein (26) satt og så på brytekamp sammen med tre venner på Starters Pub i nærheten av Bethlehem i Pennsylvania 18. august, da hun etter først etter å ha klaget på ryggsmerter gikk på toalettet.

Der ble hun i 40 minutter.

Mens vennene ble bekymret og sendte henne flere tekstmeldinger uten å få svar, fødte 26-åringen en baby. Ifølge politiet kvalte hun sin nyfødte sønn og gjemte liket i klosettet, skriver The Lehigh Valley Express-Times.

Myndighetene har slått fast at 26-åringen fødte babyen etter mellom 33 og 36 ukers svangerskap, og at babyen hadde blitt født frisk og levedyktig før moren drepte han, ifølge nyhetsbyrået AP.

Gikk tilbake til vennene Etter dette gikk hun tilbake til vennene og hentet veska for deretter å ta seg en røyk. Så satte hun seg med vennene og så ferdig brytekampen, som varte en time til.

En av vennene, Luis Rivera, har forklart at han så at Hein hadde sølt noe på seg selv. Etterhvert skal han ha innsett at det var blod.

Hun nektet gjentatte spørsmål om hun ville dra til legevakten, og Rivera kjørte henne til slutt hjem.

Hein har ifølge The Lehigh Valley Express-Times innrømmet at hun fødte en frisk gutt. Hun har forklart at hun pakket babyen i en gjennomsiktig plastpose før hun plasserte han i tanken bak toalettet.

Risikerer dødsstraff Nå risikerer den 26 år gamle kvinnen dødsstraff.

 - Jeg kan ikke skjønne hva som foregår i denne kvinnens hode, sier statsadvokat John Morganelli.

Ifølge rettsmedisiner Zachary Lysek kan foreldre som ikke ønsker å oppfostre et nyfødt barn levere babyen inn på ethvert sykehus i Pennsylvania uten problemer.

Det var en vasker som oppdaget babyen mens det ble gjort forsøk på å finne ut hvorfor toalettet ikke fungerte. Politiet klarte å spore opp Hein fordi stedet hun hadde sittet var dekket av blod, ifølge Morganelli. Videre hadde politiet funnet ut hvem som hadde sittet der, og dermed kunne se at Hein var den eneste kvinnen.

Ingen skal ha visst om at Hein var gravid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer