- Kvinne (26) overfalt og voldtatt. «Hun prøvde å forsvare seg, men han var sterkere enn henne»

Truet kvinnen på gebrokken engelsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bergens Tidende skriver at kvinnen skal ha blitt voldtatt etter å ha gått av bussen ved Torget i Bergen sent onsdag kveld. Hun var på vei hjem.

- Prøvde å forsvare seg Fra begynnelsen av Strandgaten skal en mann i 30-40-åra ha fulgt etter henne. Ved Nykirkeallmenningen skal hun ha blitt overfalt og voldtatt, ifølge Bergensavisen.

- Hun prøvde å forsvare seg, men han var sterkere enn henne. Han la henne i bakken og gjennomførte en voldtekt, sier Jannicke Bremer Johannessen, politiførstebetjent ved Bergen sentrum politistasjon, til Dagbladet.

Mannen skal ha fulgt etter 26-åringen i flere minutter.

- Han fulgte etter henne i mellom fem til ti minutter. Det er et trafikkert område, en slags hovedgate, så det var andre som gikk der. Hun var ikke redd først, sier hun.

Snakket til henne - Sa han noe til henne?

- Ja. Jeg vil ikke gå inn på hva han sa, men det var nok til at hun forsto at han snakket gebrokken engelsk. Han var truende, og gjentok det flere ganger.

- Styrken hans gjorde også at hun ikke kunne gjøre noe. Han tok tak i henne, truet henne og voldtok henne, sier Johannessen til Dagbladet.

Mannen skal skal være lys i huden og snakket med gebrokken aksent. Han skal ha løpt fra stedet i 22.30-tida. Han skal være 190 høy, med litt skjegg og iført mørke klær og hettegenser.

- Kjente hverandre ikke - Har noen sett eller hørt det som skjedde?

- Det er foreløpig ingen som har meldt ifra om at de har sett ham eller hendelsen, sier hun.

Kvinnen ble i natt kjørt til legevakten for undersøkelse, før hun var inne til avhør hos politiet.

- Hun er fysisk uskadd, men er selvfølgelig sterkt preget av dette, sier Johannessen. 

Politiet har i morgentime drevet rundspørring i området, ifølge BT. Kvinnen skal ha gått utover Strandgaten og C. Sundts gate før mannen fulgte etter henne.

26-åringen skal ikke ha kjent mannen fra før.

- Det er ingen relasjon, på noen som helst måte, mellom de to. Nå undersøker vi, og samler inn video fra steder som kan ha observert dette, sier politiførstebetjenten.

- Ingen umiddelbar sammenheng Politiet i Bergen har ifølge Bergens Tidende også fått meldinger om en blotter på Sydneshaugen torsdag morgen.

- Vi ser ingen umiddelbar sammenheng, men vi må selvsagt vurdere den saken også. Det er foreløpig ikke indikasjoner på at det er samme person, sier hun til Dagbladet.

Politiet ber om tips på telefon 55 55 63 00.

Dagbladet kommer med mer.