DRAMATISK 112-TELEFON: Politioverbetjent Olav Brubakk fortalte i kveld om nødtelefonene som skal ha kommet fra bagasjerommet i en bil. Foto: HENNING LILLEGÅRD
DRAMATISK 112-TELEFON: Politioverbetjent Olav Brubakk fortalte i kveld om nødtelefonene som skal ha kommet fra bagasjerommet i en bil. Foto: HENNING LILLEGÅRDVis mer

- Kvinne (26) ringte fra bagasjerommet i bil

Mann (28) pågrepet etter at søsteren til NRK-profil skal ha blitt kidnappet. Massiv politijakt siden onsdag uten at kvinnen er funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| BÆRUM (Dagbladet): En 26 år gammel kvinne, søsteren til en profilert NRK-ansatt, forsvant onsdag fra Høvik i Bærum. Hun har nå vært savnet i over to og et halvt døgn.

Politiet jobber ut fra at kvinnen tidlig onsdag morgen ble kidnappet ved en bussholdeplass ved Prix-butikken i Høvik.

En mann er pågrepet og betegnes som en mulig oppdragsgiver for bortføringen, men nekter for å ha noe med saken å gjøre. Mye tyder på at det var en annen person som sto for selve den påståtte kidnappingen.

- Vi håper at noen nå føler press på seg og vil frigi henne, sier politioverbetjent Olav Brubakk ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet i kveld.

Han opplyste i 19-tida at politiet ikke hadde noen indikasjoner på hvor kvinnen er nå.

- Ringte fra bagasjeromKvinnen ringte politiets nødtelefon i 0645-tida onsdag morgen og fortalte at hun lå i bagasjerommet på en bil hun hadde blitt tvunget inn i. Det skjedde ifølge henne da hun gikk langs veien de få hundre meterene fra hjemmet til bussholdeplassen for å dra på jobb.

- Hun ringte 112 og  fortalte at mannen hadde løftet henne inn i bagasjerommet, sier Brubakk.

Etter den første telefonsamtalen tidlig onsdag morgen, hadde politiet kontakt med henne én gang til, før kontakten ble brutt 09.30 onsdag.

- Mannen som tok henne med seg beskrev hun som en norsk, skallet og veltrent mann i 20-åra. Bilen han kjørte var en mørkeblå personbil, sier politioverbetjenten.

Ved å spore oppringningene til en basestasjon kom politiet fram til et område ved Dikemark i Asker. Der ble det raskt opprettet veisperringer, men klokka 09.30 onsdag forsvant alle signaler fra mobiltelefonen.

Det vakte onsdag oppsikt da bevæpnet politi i mange timer kontrollerte alle biler på flere veier i nærheten. Politifolkene sjekket særlig bagasjerom, men ville da ikke si noe om hva den omfattende aksjonen dreide seg om.

Utpekt som mulig oppdragsgiverEn 28 år gammel mann er pågrepet og siktet for frihetsberøvelse, uten at det har ledet politiet til den savnede kvinnen.

- Vi har pågrepet en person, det skjedde onsdag kveld. Han er varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud, sier Brubakk.

28-åringen skal være en norskpakistaner som ble navngitt av kvinnen i telefonsamtalen fra bagasjerommet Bakgrunnen var at den påståtte kidnapperen skal ha fortalt at han utførte bortføringen for en pakistaner, mot betaling.

Kvinnen oppga til politiet at hun kjenner oppdragsgiveren, en mann som tidligere skal ha plaget henne fordi han var interessert i å innlede et forhold.

Flere bekjente av kvinnen har gitt lignende versjoner av sjalusidramaet.

Politiet har i tillegg til avhør av familie og venner også gått dør til dør i nærområdet, så langt uten hell. Jentas pass lå hjemme i boligen i i Høvik.

- Helt uforståendeDen pågrepne norskpakistaneren skal ikke være straffedømt for alvorlige forbrytelser tidligere. Mannens forsvarer, advokat Petter Sørensen, forteller at klienten nekter kjennskap til den påståtte bortføringen.

- Han stiller seg helt uforstående til disse påstandene. Han kjenner kvinnen det er snakk om og vet hvem familien hennes er, det er alt, sier Sørensen til Dagbladet.

Ifølge politiet ble det funnet et notat som angivelig knyttes til bortføringen, i tillegg til et større kontantbeløp i 28-åringens leilighet.

- Det er et definisjonsspørsmål om det er et stort pengebeløp eller ikke. Det er ikke så uvanlig å ha såpass mye kontanter liggende, mener advokaten.

- Tar vare på brorenNRK-ledelsen, arbeidsgiveren til jentas bror, ønsker ikke å kommentere selve hendelsen overfor Dagbladet, men bekrefter at de har tatt hånd om sin medarbeider, en profilert journalist.

Han var denne uka i utlandet, men returnerte til Norge da han fikk vite om den antatte kidnappingen.

- Vi har vært i kontakt med vår medarbeider siden onsdag. Vi er nå opptatt av å ta vare på ham på best mulig måte. Den mulige kidnappingen anser vi som en politisak som ikke har noe med NRK å gjøre, sier direktør for nyhet- og programdivisjonen, Per Arne Kalbakk, til Dagbladet.