Kvinne (26) satt i fengsel og ventet på ankesak. Tok 17 dager før den nådde Høyesterett

Da var allerede fengslingsperioden over og kvinnen allerede løslatt.

- HAR ALDRI OPPLEVD MAKEN: Advokat Ketil Magnus Berg er svært kritisk etter at ankepapirene om varetektsfengsling for en av klientene hans brukte 17 dager fra Hålogoland lagmannsrett til Høyesterett. - Det er uholdbart. Både lagmannsretten og politiet i Tromsø beklager.
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
- HAR ALDRI OPPLEVD MAKEN: Advokat Ketil Magnus Berg er svært kritisk etter at ankepapirene om varetektsfengsling for en av klientene hans brukte 17 dager fra Hålogoland lagmannsrett til Høyesterett. - Det er uholdbart. Både lagmannsretten og politiet i Tromsø beklager. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Tromsø mener en 26 år gammel norsk kvinne bosatt i Nederland jobbet i kulissene da flere kilo metamfetmin ble smuglet til Norge og Tromsø i slutten av 2013.

Kvinnen er siktet i forbindelse med etterforskningen av narkosaken der to menn er siktet for oppbevaring av det som viste seg å bli det største narkotikabeslag i Tromsø noensinne - over åtte kilo metamfetamin og 250 gram kokain.

Politiet kom over mennene på byen da to spanere fra Oslo politidistrikt var i Tromsø for å oppsøke et mulig vitne i en drapssak i Oslo, da en av dem plutselig ble tilbudt kokain av to menn på en pub. Det tilbyderne ikke visste var at de hadde tilbudt kokain til politiet. Etter flere samtaler, telefoner og timer med spaning ble de to mennene pågrepet, skrev VG i juni i år.

På hotellrommet deres fant politiet rekordbeslaget.

Nord-Troms tingrett besluttet å varetektsfengsle kvinnen den 14. oktober i år, men kvinnen begjærte seg løslatt og anket fengslingen.  Den 23. oktober holdt Hålogaland lagmannsrett fast ved at kvinnen skulle varetektsfengsles fram til 11. november. Kvinnen, som mente seg uskyldig, anket i dagene etter kjennelsen til øverste domstol Høyesterett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer