Kvinne (26) siktet for drap på sitt eget barn (1)

Mor siktet ett år etter at barnet døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 26 år gammel kvinne fra Oslo er siktet for forsettlig drap på sitt eget barn. Drapet skal ha skjedd for ett år siden.

Kvinnen ble pågrepet 11. oktober i år, og sitter nå varetektsfengslet med brev- og besøksforbud.

Det halvannet år gamle barnet døde i familiens hjem øst i Oslo i oktober 2010, ifølge Aftenposten.no. Dødsfallet ble først etterforsket som en ulykke, men politiet fattet etterhvert mistanke til at det kunne ligge en kriminell handling bak.

«Retten kan ikke se at det er kommet frem opplysninger som er egnet til å svekke mistanken», heter det i en kjennelse fra Oslo tingrett i dag. 26-åringen samtykket da i å bli varetektsfengslet i nye fire uker.

Etter det Dagbladet får opplyst har kvinnen forklart seg om handlingen som førte til barnets død, men hun erkjenner ikke straffskyld for drap. 26-åringens forsvarer, advokat Geir Hovladn, vil foreløpig ikke kommentere hvordan kvinnen stiller seg til siktelsen.

Advokaten kaller saken forferdelig tragisk, og mener offentlighet rundt saken er en ekstra belastning for alle involverte.

- Jeg kommenterer ikke denne saken. Både av hensyn til min klient og etterforskningen. Dette er en sak som ikke skulle vært offentliggjort, sier Hovland til Dagbladet.