SPARKET: Kvinne (26) ble sparket ned trappa på et T-banestopp i den berlinske bydelen Neukölln. Gjerningsmannen er fortsatt ikke tatt, én og en halv måned etter hendelsen. Video: Politiet Vis mer

Vold

Kvinne (26) var på vei til t-banen da hun ble sparket ned trappa: - Viser hvor lett alle kan bli voldsofre

Politiet i Berlin ber publikum om hjelp. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Berlin gikk i går ut med en etterlysning av en mann, i håp om at publikum kan hjelpe til med å identifisere ham.

I slutten av oktober ble en 26 år gammel kvinne sparket ned en trapp på t-banestasjonen i Hermannstrasse i Neukölln.

Videoen viser kvinnen, som beveger seg i retning perrongen. Like bak kommer den hittil uidentifiserte gjerningsmannen, som sparker henne i ryggen.

26-åringen falt ned de resterende trappetrinnene og landet på perrongen.

- Rystende og brutalt

Politiet opplyser at gjerningsmannen var sammen med en gruppe bestående av flere menn. De andre skal ikke ha hatt noe med kvinnens fall å gjøre, men de hjalp henne heller ikke i ettertid.

«Forbipasserende kom 26-åringen til unnsetning og varslet politi. Hun ble i ettertid fraktet til sykehus», skriver politiet i pressemeldingen.

- Hendelsen viser på en rystende og brutal måte hvor raskt alle kan bli ofre for meningsløs vold i denne byen. Hvis vi ikke får flere politibetjenter på gata og bygger opp det nødvendige juridiske presset ved hjelp av strengere straffer, risikerer vi at folk tror at loven tilhører den sterkeste, sier Benjamin Jendro, talsmann for politiet i Berlin, til Bild.

Jobbet med offentliggjøring

Halvannen måned etter hendelsen, har politiet i Berlin fortsatt ikke klart å finne gjerningmannen. Nå ber de publikum om hjelp.

- For politiet er spørsmålet om publikums hjelp alltid siste utvei, og det skjer etter at vi har prøvd alle andre muligheter, sier en talsperson for politiet til Der Tagesspiegel.

Videoen skal ha blitt offentliggjort av tyske medier allerede på onsdag, og den tyske avisa skriver at det ennå ikke er kjent hvordan videoen endte opp der.

Politiet forklarer at de har hatt et ønske om å offentliggjøre videoen i en lengre periode, men at de var nødt til å vente på en rettskraftig avgjørelse - som ikke kom før i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer