Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne (27) dømt for å ha forfalsket vitnemålet

Hevder venninner sendte inn vitnemålet hennes til Samordna Opptak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Den 27 år gamle kvinnen fra Oslo ville inn på Høgskolen i Akershus. For å klare dette, endret hun vitnemålet sitt fra videregående skole, ifølge tiltalen.

18 dagers fengsel
Karakterene i matematikk, engelsk, naturfag og eksamenskarakteren i norsk muntlig ble forbedret. I tillegg ble et nytt fag, nyere historie, lagt til med standpunktkarakteren fire.

Kvinnen ble i Oslo tingrett i dag dømt til 18 dagers fengsel for å ha forfalsket et offentlig dokument.
Retten la til grunn at allmennpreventive hensyn tilsier at man må reagere strengt mot forfalskinger.

Ble avslørt
Ugjerningen ble avslørt fordi en repersentant fra Samordna Opptak fattet mistanke da vitnemålet ble mottatt. Årsaken var at «forfalskningen var så slett utført visuelt sett».

TRODDE IKKE PÅ KVINNEN (27): Tingrettsdommer Sissel Domaas festet ikke lit til den 27-årige kvinnens forklaring om at venninner kan ha sendt inn det forfalskede vitnemålet til Samordna opptak.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
TRODDE IKKE PÅ KVINNEN (27): Tingrettsdommer Sissel Domaas festet ikke lit til den 27-årige kvinnens forklaring om at venninner kan ha sendt inn det forfalskede vitnemålet til Samordna opptak. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling