Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne (27) ristet babyen sin så kraftig at han ble invalid, nå må hun betale ham to millioner kroner

Anken forkastes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne i 20-åra ble i mai i fjor dømt til ett og et halvt år i fengsel for å ha påført sin tre uker gamle sønn omfattende og varige hjerneskader ved å riste ham kraftig.

Hun anket både skyldspørsmålet og straffeutmålingen, men Eidisvating forkastet anken om skyldspørsmålet, melder Oppland Arbeiderblad

De mener moren mishandlet gutten så han fikk varige mén, og ber henne betale to millioner kroner i erstatning til sønnen.

27-åringen, som hele tida har nektet straffskyld, ønsket heller å bli idømt samfunnsstraff, eventuelt i kombinasjon med et kort fengselsopphold, ifølge avida.

Retten avviste dette på grunn av sakens alvorlighetsgrad.

«Ved straffutmålingen har lagmannsretten lagt vekt på i skjerpende retning at det er tale om vold mot et forsvarsløst 17 dager gammelt barn, som er fullstendig avhengig av omsorg og beskyttelse», heter det i dommen, ifølge OA.

Gutten ble prosent medisinsk invalid som følge av ristingen. Han vil aldri kunne ha inntektsgivende arbeid og vil trenge pleiehjelp hele livet, forklares det i dommen.

I retten i mai i fjor hevdet kvinnen at skadene kunne ha oppstått da hun sovnet i en stol med babyen på fanget.

Da han holdt på å falle ned, fikk hun tatt imot ham på et vis, men ble etterpå redd at hun hadde brukt så mye styrke at han kunne fått nakkesleng.

Etterforskningen startet etter at barnet ble lagt inn på sykehus på Lillehammer i august 2012 med blødninger og hevelser i hjernen.

Skadene var så alvorlige at barnet ble fraktet videre til Rikshospitalet i Oslo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!