- Kvinne (29) ble holdt fanget i hus - klarte å rømme

Skal ha blitt sparket og truet med våpen. 45-årig mann pågrepet.

RANSAKING: Politiet har sperret av gata mens de saumfarer huset der kvinnen sier hun ble holdt fanget. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET
RANSAKING: Politiet har sperret av gata mens de saumfarer huset der kvinnen sier hun ble holdt fanget. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En 29-årig kvinne skal ha blitt holdt fanget i to døgn i et hus på Bøler i Oslo. I dag skal hun ha klart å rømme, og ringte selv politiet i ettermiddag. Én mann er pågrepet, mens en annen har status som vitne.

- Hun har fortalt at hun ble holdt inne i huset uten mulighet til å komme seg ut, og at hun er blitt utsatt for vold, med spark og trusler om våpen, forteller operasjonsleder Tor Grøttum ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

På legevakta Kvinnen er nå på legevakta for en sjekk, før hun skal avhøres om saken. Grøttum beskriver volden som «ikke alvorlig».

Ifølge Dagbladets opplysninger skal kvinnen være rispet med et stikkvåpen. I 19.30-tida er hun fremdeles på legevakta og er ennå ikke blitt avhørt.

En 45-årig mann er pågrepet, og sitter nå i avhør. I tillegg har en annen mann status som vitne.

- Kvinnen har fortalt at hun klarte å flykte da to menn kom til huset tidligere i dag. Det er den ene av disse som er vitnet, han skal også avhøres i løpet av dagen, sier Grøttum.

En rekke våpen Huset ransakes nå av politiets etterforskere.

Divisjonsleder Gjermund Stokkli, som leder etterforskningen på åstedet, opplyser at 45-åringen bor på adressen. I tillegg har politiet tatt beslag i en rekke våpen samt sprengstoff.

- Det dreier seg både om én- og tohånds våpen, sier han til Dagbladet.

Etter det Dagbladet forstår, er den pågrepne 45-åringen en kjenning av politiet, og en nabo forteller om mye trafikk og bråk på adressen til alle døgnets tider. Våpnene og sprengstoffet skal til dels stamme fra den siktedes far.

VÅPENBESLAG: Politiet har tatt beslag i en rekke våpen og sprengstoff som er funnet inne i den pågrepne 45-åringens hus. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET
VÅPENBESLAG: Politiet har tatt beslag i en rekke våpen og sprengstoff som er funnet inne i den pågrepne 45-åringens hus. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET Vis mer

Det er foreløpig ikke klart hvordan kvinnen skal ha klart å rømme fra huset.

Ukjent relasjon Relasjonen mellom kvinnen og den pågrepne 45-åringen er ikke kjent, ei heller hennes tilknytning til adressen i Bølersletta, sentralt i bydelen sørøst i Oslo.

- Hun er iallfall ikke registrert på adressen, sier operasjonslederen, som foreløpig ikke har opplysninger om motivet for den angivelige kidnappingen.

- Vi ønsker også å komme i kontakt med den andre mannen som skal ha oppsøkt huset i dag, sier Grøttum.

Politiet ble oppringt av kvinnen klokka 15.35.

Dagbladet følger saken.

ETTERFORSKER: Divisjonsleder Gjermund Stokkli ved Manglerud politistasjon leder etterforskningen på åstedet. MMS-foto: TORGEIR P. KROKFJORD/DAGBLADET
ETTERFORSKER: Divisjonsleder Gjermund Stokkli ved Manglerud politistasjon leder etterforskningen på åstedet. MMS-foto: TORGEIR P. KROKFJORD/DAGBLADET Vis mer