Kvinne (29) hardt skadd etter hunde-angrep i Elverum

Forsøkte å hjelpe en hundeeier som fikk anfall i Elverum sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hundeeieren var ute på tur med hunden ved Elverum stasjon da han fikk et anfall og gikk i bakken. En 33 år gammel mann som befant seg i nærheten stormet til for å hjelpe mannen, men da angrep hunden ham.

En 29 år gammel kvinne som så det hele kom til for å hjelpe de to da hun også ble angrepet av hunden, som var en blandingshund mellom dobbermann og rottweiler.

Den mannlige skadde personen fikk bittskader i begge armene og ble kjørt legevakta for behandling. Den kvinnelige skadde hadde flere stygge bittskader i begge armene, og ble innlagt på sykehuset for behandling.

- Hundeeieren er mildt sagt i sjokk. Han samtykket til avliving på stedet, opplyser operasjonsleder Kjartan Waage i Hedmark politidistrikt til NTB.

I en pressemelding skriver politidistriktet at andre tilstedeværende etter hvert klarte å få bundet hunden fast på stedet med hundens halsbånd. Da politiet kom til stedet var hunden fastbundet og meget aggressiv, og det ble gjort forsøk på å roe ned hunden uten å lykkes.

Politiet fryktet at hunden kunne slite seg løs, og det ble derfor fattet beslutning om avliving av hunden på stedet.

Hunden ble bundet fast etter angrepet, og deretter dopet ned og avlivet i samråd med Viltnemnda. De hadde imidlertid ikke egnet våpen for å foreta avliving på stedet, og det ble derfor gjort av en av polititjenestemennene på stedet med politiets tjenestevåpen, skriver de i pressemeldingen.

- Vi vil avhøre både hundeeieren og de fornærmede så snart det lar seg gjøre. Det var også mange vitner til hendelsen, så vi vil også prate med dem, sier Waage.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 18.18 torsdag kveld. Det er for tidlig å si om skadene på ofrene vil gi varige men.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram