Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne (29) slo ned bestemoren med jernstang

Ble innlagt på sykehus med kraniebrudd og kløyvd øre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Denne uken må en 29 år gamle kvinnen møte i retten tiltalt for grov vold med særlig farlig redskap, melder NRK Østfold.

Kvinnen er tiltalt etter å ha gått til angrep på sin 70 år gamle bestemor med jernstang. Da politiet fant den gamle kvinnen i hennes hjem ved Borge kirke i Fredrikstad var hun påført kraniebrudd i bakhodet, hadde sårskader i ansiktet og øret var kløyvd på midten.

Barnebarnet ble raskt pågrepet etter overfallet og innrømmet i avhør at hun hadde slått bestemoren.

- Hun har forklart at hun ble veldig sint, uten at det er noe som tilsier at det var noen krangel, eller håndgemeng mellom de to før hun angrep bestemoren, sier politiadvokat i Fredrikstad Nanna Aaby til NRK Østfold.

Den tiltalte skal ha forklart at hun i lengre perioder brukte narkotika og at det var rusmisbruket som utløste raseriet.

Etter at hun ble pågrepet ble hun også tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling, men rettens sakkyndige har likevel konkludert med at hun er strafferettslig tilregnelig.

Nå risikerer 29-åringen en lang fengselsstraff i tillegg til å måtte betale erstatning til bestemoren. Hun ble liggende en måned på sykehus etter overfallet før hun ble overført til sykehjem. Ifølge politiet er hun fortsatt preget av hendelsen.