Kvinne (30) anmeldte mann (20) for voldtekt. Politiet siktet kameraten: - Det er grunnlag for erstatning

Mener pågripelsen var feilaktig. 

ANKET SAKEN: Politiadvokat Eli Valheim anket Bergen tingretts avgjørelse i en voldtektssak som var oppe for retten i helga. Lagmannsretten forkastet i går anken. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
ANKET SAKEN: Politiadvokat Eli Valheim anket Bergen tingretts avgjørelse i en voldtektssak som var oppe for retten i helga. Lagmannsretten forkastet i går anken. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): To utenlandske menn, begge 20 år, ble i helgen framstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett. De sto siktet for etterfølgende voldtekter av en kvinne i 30-årene, skriver Bergens Tidende i dag.Avisa skriver at politiet la til grunn at kvinnen sov eller var så ruset at hun ikke var i stand til å motsette seg de angivelige overgrepshandlingene.

Fortalte om samleie

Kvinnen skal bare ha anmeldt den eldste av mennene, men tingrettsdommer Berit Sangolt mente at bevisene for at han skal ha utført en voldtekt ikke var gode nok.

Han ble dermed løslatt.

Den yngste av de to mennene ble imidlertid videre varetektsfengslet etter at saken var oppe i retten, selv om Bergen tingrett mente at påtalemyndighetens fengslingsbegjæring ikke skulle tas til følge.

Siktede, som her er den yngste av de to, skal selv ha forklart i retten at han og kvinnen hadde samleie i en leilighet før medsiktede kom til stedet. Medsiktede skal ha bekreftet historien, selv om han vektla at han faktisk ikke så at de hadde sex.

Kvinnen selv skal ha benektet at et samleie med siktede fant sted, men hun bekreftet at hun var i leiligheten med siktede og at medsiktede kom til leiligheten en stund etter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer