DREPT: En kvinne (30) døde av skadene kjæresten påførte henne. En 40-åring er siktet i saken. Foto: May Lill Ebbesen/911 Freelance
DREPT: En kvinne (30) døde av skadene kjæresten påførte henne. En 40-åring er siktet i saken. Foto: May Lill Ebbesen/911 FreelanceVis mer

- Kvinne (30) drept av kjæresten på Notodden

40-åringen ringte selv til AMK og varslet om at han hadde skadet kjæresten (30) på Notodden i Telemark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagladet): Politiet i Telemark har pågrepet og siktet en 40 år gammel mann for å ha drept sin 30 år gamle kjæresten i en leilighet i Notodden sentrum.

Politiet fikk melding fra AMK-sentralen klokka 02.40 om at en mann hadde skadet en kvinne.

- Det var den siktede selv som tok kontakt og fortalte at han hadde skadet kjæresten, sier politiinspektør Knut Kolloen til Dagbladet.

Politi og ambulanse rukket ut til kvinnens leilighet i Notodden sentrum, der den 30 år gamle kvinnen ble funnet alvorlig skadet.

Det ble gjort forsøk på livreddende førstehjelp før kvinnen ble brakt til Notodden sykehus, der kvinnen ble erklært død klokka 05.25.

40-åringen, som er bosatt i Kviteseid, ble pågrepet i leiligheten og framstilt for legevakten i Skien.

- Vi håper å få avhørt ham i løpet av dagen, men han er svært utmattet, opplyser Kolloen.

Politiet vil også ta blodprøver av mannebn for å avklare eventuell ruspåvirkning.

- Vi har ikke konkrete opplysninger om at han har vært ruset, vil undersøke det, sier politiadvokat Helge Bolstad.

Kranglet på byen40-åringen vil bli begjært varetektsfengslet.

En av politiets patruljer hadde kontakt med paret tidligere i natt, rundt klokka 01.00, etter en krangel på byen.

- De hadde vært kontakt med politiet på Notodden, men forholdet ble avsluttet på stedet etter at det ble løst mellom partene der og da. De valgte selv å gå hjem sammen, men vi har ikke konkrete opplysninger om hva som ble sagt og gjort. Dette er noe vi vil komme tilbake til, sier politiadvokat Helge Bolstad til Dagbladet.

- Var det ingen opplysninger patruljen fikk som tilsa at konflikten kunne resultere slik den gjorde?

- Det vil jeg ikke kommentere, men jeg har som sagt ikke inngående opplysninger om hva som har vært konflikten mellom disse to. Dette er noe polititjenestemannen tilhørende denne patruljen vil beskrive nærmere i ettertid, sier Bolstad.

Det var en utenforstående som meldte om at paret kranglet på byen.

Brukte ikke våpenBolstad ønsker ikke å kommentere hvilke type skader mannen har påført den drepte 30-åringen, men så langt kjenner ikke politiet til at det skal ha vært brukt noen form for våpen eller redskap. 

Den drapssiktede mannen beskrives som en kjenning av politiet. Han har blant annet en dom fra slutten av 1990-tallet som går på blant annet legemsbeskadigelse, samt bøter fra noen år tilbake.

De to, som omtales som et kjærestepar, er verken registrert som samboere, ektefeller eller bor på samme bosted.

Den drepte 30-åringen var mor til et mindreårig barn. Barnet befant seg ikke i leiligheten natt til søndag. Den drapssiktede 40-åringen er ikke barnefaren.

Dagbladet kommer med mer.