FRIHETSBERØVELSE: En 39 år gammel Oslo-mann vil bli siktet for frihetsberøvelse av en 30 år gammel kvinne, ifølge politiet på Romerike. Mannen skal ha holdt kvinnen innesperret mot sin vilje i en leilighet på Skårersletta i Lørenskog siden fredag. Kvinnen skal også ha blitt utsatt for vold. Foto: Daniel D. Laabak/Tipser.no
FRIHETSBERØVELSE: En 39 år gammel Oslo-mann vil bli siktet for frihetsberøvelse av en 30 år gammel kvinne, ifølge politiet på Romerike. Mannen skal ha holdt kvinnen innesperret mot sin vilje i en leilighet på Skårersletta i Lørenskog siden fredag. Kvinnen skal også ha blitt utsatt for vold. Foto: Daniel D. Laabak/Tipser.noVis mer

Kvinne (30) innlagt på Ahus med synlige merker over hele kroppen

Skal ha blitt holdt innesperret og utsatt for vold siden fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 30 år gammel kvinne behandles nå på Ahus for synlige skader etter å ha blitt holdt innesperret i en leilighet i Lørenskog siden fredag.

- En 39 år gammel Oslo-mann er pågrepet og vil bli siktet for frihetsberøvelse av kvinnen. Mannen sitter nå i arresten i Lillestrøm og vil bli avhørt i morgen, opplyser politiadvokat ved Romerike politidistrikt Haris Hrenovica overfor Dagbladet.

Tips fra Oslo-politiet Ifølge politiadvokaten aksjonerte Romerike-politiet mot leiligheten som ligger på Skårersletta i Lørenskog etter at de mottok tips fra Oslo-politiet om at kvinnen var blitt utsatt forfrihetsberøvelse.

- Vi fikk melding via Oslo politidistrikt om en dame som er blitt holdt mot sin vilje i en leilighet på Skårersletta i Lørenskog siden fredag. Politiet aksjonerte mot leiligheten i dag, og pågrep mannen. Han er etnisk norsk og hjemmehørende i Oslo. Han skal slik jeg har forstått det være en kjenning av politiet, sier Hrenovica.

- Så 39-åringen bor ikke i leiligheten dere i dag aksjonerte mot?

- Han bor i Oslo, ser det ut som. Vi jobber nå med å kartlegge forholdet mellom ham og kvinnen.

Hrenovica ønsker ikke å kommentere hvordan Oslo-politiet ble kjent med frihetsberøvelsen av kvinnen.

- Detaljer om det må jeg få komme tilbake til, sier han.

Overfor Romerikes Blad opplyser politiet at kvinnen (30) bor i leiligheten der hun skal ha blitt holdt tilbake.

Bevepnet politiaksjon Det var klokka 17.40 i dag at politiet aksjonerte mot leiligheten i Lørenskog.

Politiet hadde da opplysninger om at han hadde en kniv og valgte derfor å bevæpne seg, skriver rb.no, som først omtalte saken.

- Da vi var utenfor den aktuelle leiligheten kom kvinnen ut til oss uten problemer. Vi gikk inn i leiligheten bevæpnet og anropte mannen. Han kom og ble pågrepet uten dramatikk, sier operasjonsleder Skaftnes til avisa.

- Synlige skader Det er foreløpig ukjent hva kvinnen er blitt utsatt for.

- Men hun har synlige merker over hele kroppen og nesa er muligens brukket, sier operasjonsleder Skaftnes.

- Jeg har forstått at det har vært vold inne i bildet. Kvinnen er på sykehus nå hvor hun blir undersøkt, sier politiadvokat Hrenovica til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Vi ser alvorlig på saken. Vi har i  ettertmiddag sikret åstedet, og driver nå sikring av spor. Vi vil fortsette videre med tekniske undersøkelser i morgen. Da vil også den 39 år gamle mannen og den 30 år gamle kvinnnen bli avhørt.