Kvinne (30) pågrepet på Gardermoen for drap, siktet for å ha forgiftet ektemann (62)

Mannen ble funnet død i parets hjem i fjor.

<strong>FORSVARER:</strong> Jannicke Keller-Fløystad. Arkivfoto: Marit Hommedal / Scanpix
FORSVARER: Jannicke Keller-Fløystad. Arkivfoto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN/OSLO (Dagbladet): En 30 år gammel kvinne fra Filippinene er pågrepet på Gardermoen, siktet for å ha forgiftet sin ektemann (61) i Sund kommune utenfor Bergen i fjor.

Det melder Bergens Tidende onsdag. 

- Kullos og medikamenter Kvinnen er siktet for overlagt drap på ektemannen, en 61 år gammel nordmann, som ble funnet død i deres felles hjem i Sund kommune 25. juni i fjor. 

- Politiet mener at drapet skjedde ved forgiftning, nærmere bestemt ved bruk av kullos og medikamenter, sier lensmann Helge Stave ved Askøy, Sotra og Øygarden lensmannskontor til BT.

Politiet opplyser i pressemeldinga at de rutinemessig rykket ut til adressen der avdøde ble funnet. Påtalemyndigheten besluttet av avdøde skulle obduseres. 

Resultatetene slo fast at mannen ikke døde av naturlige årsaker, men av kullos- og medikamentforgiftning. Kripos er koblet på saken. 

- Nekter straffskyld Det varsles pressekonferanse klokka 18 i kveld, på Sotra, Askøy og Øygarden lensmannskontor.

Forsvarsadvokat Jannicke Keller-Fløystad sier til Dagbladet at hennes klient ble gjort kjent med dødsårsaken allerede i begynnelsen av september i fjor.

- Hun fikk da vite at ektemannen døde av kullosforgiftning og at det var funnet rester av medikamenter i blodet hans. Min klient ble avhørt i forbindelse med dødsfallet, og skal da ha bommet på noen datoer, og ble mistenkt for falsk forklaring, sier Jannicke Keller-Fløystad.

- Det var helt bagatellmessige forhold. Hun har aldri vært siktet for å ha drept sin mann. Det skjedde først da hun ble pågrepet på Gardermoen tirsdag.

Hun forteller videre at den filippinske kvinnen har vært på to turer feriereiser mannen døde i fjor sommer, og at den siste var til hjemlandet.

Vært til og fra Filippinene - Hun reiste først en tur i Norge i oktober-november, så reiste hun til Filippinene i begynnelsen av desember. Før hun reiste på begge disse to turene avklarte jeg med politiet at det var greit for dem at hun reiste for å besøke sin familie på Filippinene. Hun kom tilbake tirsdag, og ble da pågrepet av politiet. Hun har altså aldri gjort noe forsøk på å unndra seg straffeforfølging.

Det er ingen utleveringsavtale mellom Norge og Filippinene.

Den filippinske kvinnen er avhørt av politiet ved Bergen sentrum politistasjon i dag. Hun nekter straffskyld. Kvinnen vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen klokka 13.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer