<strong>OMFATTENDE TILTALE:</strong> Den 36-årige Oslo-mannen er tiltalt for å ha voldtatt ni kvinner. Fra før er den profilerte danseren dømt for å ha voldtatt to. Saken hans kommer opp for retten om to uker. Foto: DAGBLADET
OMFATTENDE TILTALE: Den 36-årige Oslo-mannen er tiltalt for å ha voldtatt ni kvinner. Fra før er den profilerte danseren dømt for å ha voldtatt to. Saken hans kommer opp for retten om to uker. Foto: DAGBLADET Vis mer

Kvinne (30) tiltalt for å ha gjemt voldtektsdømt danser i skap

Danseren er selv tiltalt for å ha voldtatt ni kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 30-årig kvinne står i Oslo tingrett tiltalt for å ha gjemt en voldtektsdømt og -tiltalt danser (36) i et skap da politiet troppet opp på døra hennes for å lete etter ham. Selv nekter hun all straffskyld, og brøt sammen i retten under forklaringen sin.

- Hele opplevelsen har vært utrolig ubehagelig, sa den tidligere ustraffede kvinnen, og fortalte at hun har måttet oppsøke psykologhjelp i etterkant av episoden, som fant sted 31. mai i fjor, hjemme i hennes leilighet.

Kvinnen er tiltalt ifølge straffelovens paragraf 132, som har en strafferamme på to års fengsel.

- Voldtok turist Den 36-årige profilerte danseren soner for tida en dom for å ha voldtatt to kvinner. Men om to uker må han igjennom en ny rettssak, denne gang tiltalt for å ha voldtatt ytterligere ni kvinner.

Bare dager før danseren ble funnet i skapet hjemme hos den tiltalte venninna, skal han ifølge påtalemakten ha dopet ned og voldtatt en engelsk kvinne som overnattet på sofaen hjemme hos ham (coachsurfing). Kvinnen flyktet fra leiligheten og anmeldte Oslo-mannen, som straks ble etterlyst av politiet.

- Politiet fant fram til venninna og leiligheten gjennom etterforskningen, sier aktor Andreas Strand til Dagbladet.

Strand sier kvinnen nektet for at den ettersøkte befant seg i leiligheten.

- Men det sto to middagstallerkener på bordet.

- Svært alvorlig Etter å ha gjennomsøkt leiligheten ble danseren funnet inne i et skap på rommet til den tiltalte kvinnens leieboer. Han ble pågrepet og ført bort i håndjern, og har sittet i fengsel siden.

- Vi ser svært alvorlig på denne saken. Det er viktig at politiet blir møtt med ærlighet, understreker Strand.

Den 30-årige kvinnen benekter ikke at hun unnlot å fortelle hvor vennen befant seg, men sier hun ble forvirret av situasjonen og ikke skjønte at de to mennene på døra var politifolk.

- De hadde mørke hettegensere og viste ikke legitimasjon. De var også mye høyere enn meg, sier hun.

Kvinnen framholder at danseren i forkant hadde mottatt trusler etter dommen i tingretten, som falt en måned i forveien.

Politimennene bestrider at de ikke skal ha legitimert seg.

- Grunnløs tiltale Kvinnens forsvarer Sigurd Knudtzon sier han vil be om full frifinnelse av sin klient.

- Den fins verken subjektivt eller objektivt grunnlag for denne tiltalen. Hun har ikke engang vært uaktsom, sier Knudtzon til Dagbladet.

Forsvareren peker på at saker som omhandler å skjule ettersøkte personer, svært sjelden ender opp i rettssalen. Han mener politiet har skjulte motiver for å kjøre saken mot kvinnen.

- De skal svekke danserens troverdighet foran rettssaken hans, sier advokaten.

Saken mot danseren kommer opp i Oslo tingrett 18. november og går helt fram til 11. desember. En lang rekke vitner skal forklare seg om de angivelige overgrepene, som skal ha funnet sted helt fra 2002 til i fjor.

Påtalemakten vil nedlegge påstand om forvaring for 36-åringen, som nekter å la seg undersøke av psykiatrisk sakkyndige.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer