Paris:

Kvinne (31) døde etter påkjørsel av elsparkesykkel

En italiensk kvinne (31) er død etter å ha blitt påkjørt av en elsparkesykkel i høy fart. Politiet i Paris leter nå etter to kvinner etter ulykka.

FATAL ULYKKE: En kvinne døde etter å ha blitt påkjørt av en elsparkesykkel i Paris. Personen på bildet har ikke noe med den aktuelle saken å gjøre. ARKIVFOTO: KENZO TRIBOUILLARD / AFP / NTB
FATAL ULYKKE: En kvinne døde etter å ha blitt påkjørt av en elsparkesykkel i Paris. Personen på bildet har ikke noe med den aktuelle saken å gjøre. ARKIVFOTO: KENZO TRIBOUILLARD / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det franske politiet leter nå etter to kvinner etter dødsfallet, skriver BBC, som har omtalt saken.

Ifølge BBC skal offeret være en 31 år gammel italiensk kvinne som bodde og jobbet i Paris.

Hun skal ha gått utendørs med en venn da hun ble påkjørt av en person kjørende på elsparkesykkel i høy fart.

ELSPARKESYKKEL: Elsparkesykler er veldig populære, og flere av selskapene holder åpent om vinteren. Men er det egentlig så enkelt å elsparkesykle i snøen? Vi testet! Reporter: Christian Wehus. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

I fallet skal hun ha slått hodet mot fortauet, og fått hjertestans. Redningsmannskap skal ha fått hjertet i gang igjen etter 30 minutter, og kvinnen ble kjørt på sykehus og lagt i koma, men døde seinere av skadene.

Påtalemyndigheten har åpnet etterforskning.

Ulykken skjedde like ved Pont au Change-brua. Politiet har sett overvåkningsbilder fra stedet, og intervjuet vitner. De søker nå etter to kvinner.

Dødsfallet setter igjen fyr på debatten rundt elsparkesykler i Paris, hvor det har vært stor bekymring knyttet til elsparkesyklene, og at det påvirker sikkerheten til gående.

Sparkesyklene i Paris går ifølge BBC i opp til 50 kilometer i timen.

TENNESSEE: En mann i Nashville bestemte seg for å kjøre en elsparkesykkel på motorveien. Det burde han ikke gjort. Video: CNN. Reporter: Geir Jone Karlsen. Vis mer

Også i norske byer har sparkesyklene blitt populære, men har en makshastighet på 20 kilometer i timen.

I mai vedtok bystyret i Oslo at det skal koste åtte kroner døgnet å sette ut elsparkesykler i sentrum.

Det har også blitt kjent at Oslo kommune til høsten bare vil tillate utleie av til sammen 8000 elsparkesykler og elsykler i hovedstaden. Ned fra cirka 20 000 slik reglene er nå.

At syklene står parkert gatelangs har også ført med seg en risiko. Tidligere i år fortalte den blinde Oslo-borgeren Lars Semmerud om hvordan han hadde snublet og skadet seg i en elsparkesykkel på fortauet. Han tok til orde for nye reguleringer for bruk av sparkesyklene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer