Kvinne (31) funnet død i Bodø

Trolig ikke noe kriminelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Salten politidistrikt har igangsatt etterforskning av et mistenkelig dødsfall i Bodø sentrum i går kveld.

- Vi etterforsker et dødsfall som vi karakteriserer som mistenkelig, sier politiadvokat Rohnny Andersen til Dagbladet.no.

Han opplyser at den foreløpige rapporten fra obduksjonen ikke styrker mistanken om mistenkelig dødsfall, men at det fortsatt er ubesvarte spørmål.

Politiadvokaten opplyser via en pressemelding at det er en 31-år gammel kvinne som ikke opprinnelig er fra Bodø som er funnet død.

Ellers er han svært sparsom  med opplysningene. Andersen vil ikke si noe om hvorfor dødsfallet etterforskes som mistenkelig, eventuelle fysiske skader, om det finnes vitner i saken eller nøyaktig hvor personen ble funnet.

- Det kan jeg ikke kommentere, sier han.

Politiadvokaten sier politiet ikke vet hva som er dødsårsaken.

- Vi holder alle muligheter åpne og vil ikke spekulere. Vi er tilbakeholdne fordi det kan være snakk om en personlig tragedie. Det betyr ikke at det mest sannsynlig er det, sier han.


Salten politidistrikt har fått bistand fra en rettsmedisiner fra Universitetssykehuset i Tromsø og en patolog fra Nordlandssykehuset, som skal bistå med undersøkelser på stedet hvor avdøde ble funnet. I løpet av dagen skal de også gjennomføre en obduksjon, og en foreløpig rapport vil være klar i løpet av ettermiddagen.

Ifølge Avisa Nordland ble politiet varslet av andre beboere i huset om at det kunne befinne seg en død person der.

Politiet kan ikke bekrefte dette, men skriver i en pressemelding at politiet rykte ut til stedet sammen med helsepersonell, og at det raskt ble konstatert at vedkommende var død.

- Vi etterforsker saken taktisk og teknisk for å få klarhet i dødsårsak og omstendighetene rundt, sier politiadvokaten.

Nye Kripos er forløpig ikke kontaktet for bistand i saken, men politiet i Bodø vil fortløpende vurdere om det er nødvendig. Da Dagbladet.no snakke med politiadvokaten klokken 19.00 sa han at de fortsatt ikke har bestemt å koble inn Nye Kripos.

- Vi vurderer fortløpende, men situasjonen er foreløpig uforandret, sier han.

Politiet skal sittet vakt utenfor boligen i hele natt.