Kvinne (34) ble trolig knivstukket av eksmann (44)

Foran øynene på mange reisende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 44-årige mannen som politiet antar knivstakk en 34-årig kvinne på bussholdeplassen ved Grorud T-banestasjon i Oslo, er hennes eksmann, kommer det fram i kveld.

Kvinnen ligger nå alvorlig skadd på Ullevål universitetssykehus, mens eksmannen ble pågrepet på åstedet.

- Vi vet ikke om de juridisk sett er fraskilt, men de bor ikke sammen, forteller Kjell Pedersen, vakthavende ved sentralvakta i Oslo, til Dagbladet.no.

Det var i 16.30-tida at en mengde reisende ble vitne til at en mann plutselig tildelte den 34-årige kvinnen flere knivstikk, deriblant i brystet. Han skal ha truet andre av de tilstedeværende før han ble lagt i bakken av vitner og holdt til politiet ankom og kunne arrestere ham.

- Publikum gjorde en god jobb, konstaterer Pedersen, som understreker at å gå til aksjon selv ofte kan være farlig.

44-åringen sitter nå i arresten og blir trolig avhørt i morgen. Samtidig har politiet ferdigstilt de tekniske undersøkelsene på åstedet og avhørt en rekke vitner.

- Men det gjenstår mye arbeid, dette er tidlig i etterforskningen, sier vaktlederen.

Det verserer opplysninger om at den 34-åringens nye kjæreste skal ha vært til stede under hendelsen, men dette er ikke bekreftet.

MIDT I ETTERMIDDAGSRUSHET: Den 34-årige kvinnen ble knivstukket foran øynene på en rekke sjokkerte reisende på trafikknutepunktet i Groruddalen. MMS-foto: DAGBLADET.NO-TIPSER
MIDT I ETTERMIDDAGSRUSHET: Den 34-årige kvinnen ble knivstukket foran øynene på en rekke sjokkerte reisende på trafikknutepunktet i Groruddalen. MMS-foto: DAGBLADET.NO-TIPSER Vis mer

Den antatte gjerningsmannen og offeret er opprinnelig fra utlandet.

Kvinne (34) ble trolig knivstukket av eksmann (44)