DØDE AV SKADENE: En kvinne (34) er dømt for å ha knivstukket og slått denne 90-årige mannen i hans leilighet. Han døde senere av skadene. 90-åringen beskrives som en elskverdig nabo som elsket blomster. FOTO: KNUT NILSEN
DØDE AV SKADENE: En kvinne (34) er dømt for å ha knivstukket og slått denne 90-årige mannen i hans leilighet. Han døde senere av skadene. 90-åringen beskrives som en elskverdig nabo som elsket blomster. FOTO: KNUT NILSENVis mer

Kvinne (34) dømt for usedvanlig brutal mishandling av 90-åring

Mannen døde senere av skadene. Kvinnen er dømt til seks års fengsel, men vil trolig anke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En 34 år gammel kvinne fra Moelv er dømt til seks års fengsel for mishandling av en 90 år gammel mann på Holmlia i Oslo i juni 2008.
Mannen døde senere av infeksjon i sårene han ble påført.

Oslo tingrett har dømt kvinnen for legemsbeskadigelse med døden til følge ettersom mannen døde tre dager etter overfallet.

Kvinnen, som i tingretten erkjente forholdene, er også dømt til å betale mannens slektninger oppreisning på 160.000 kroner, samt en samlet erstatning på 77.650 kroner.

- Han prøvde å voldta meg

Det var en fredag kveld i juni 2008 at kvinnen hevdet at hun ble plukket opp av mannen i en bil i Oslo og avtalte sex med ham i hans leilighet på Holmlia. Hun har hevdet at hun ble forsøkt voldtatt av mannen.

- Han forsøkte å presse en lysestake opp i baken min, sa hun i retten.

Hun fortalte også at det ble et basketak mellom henne og 90-åringen i forbindelse med at han skal ha nektet å ta på seg et kondom.

Retten trodde ikke på kvinnens forklaring fordi den 90 år gamle mannen aldri hadde hatt førerkort eller eid en bil, og fordi han i tillegg skulle ha vært impotent etter en prostataoperasjon.

Trodde på mannens forklaring

Retten fant det bevist at kvinnen hadde hatt en «tur» til Holmlia med en sexkunde og at hun ble værende der etter turen. Hun skal da ha fått adgang til 90-åringens leilighet under påskudd om et glass vann, slik 90-åringen forklarte i politiavhør før han døde.

Ifølge dommen, angrep hun mannen i leiligheten og stakk ham med kniv ti ganger i brystet og halsen, samt slo ham med en lampe, en krakk og en hårføner. Hun stakk også fingrene i øynene på ham.

Vil trolig anke dommen

«Tiltalte domfelles for et overfall på en gammel mann som retten må betegne som usedvanlig brutalt», heter det blant annet i dommen fra forrige uke.

- HAN ER SAVNET: Anne B. Kiærland (82) bodde i etasjen over 90-åringen i 13 år. Hun beskriver ham som snill og omtenksom. - Jeg savner ham. Det var et tap for oss å miste ham, sier hun. FOTO: JON TERJE PEDERSEN
- HAN ER SAVNET: Anne B. Kiærland (82) bodde i etasjen over 90-åringen i 13 år. Hun beskriver ham som snill og omtenksom. - Jeg savner ham. Det var et tap for oss å miste ham, sier hun. FOTO: JON TERJE PEDERSEN Vis mer

- Jeg regner med at dommen vil bli anket, men dette har vi ikke tatt endelig stilling til. Slik jeg ser det er min klient domfelt for dødsfølgen. Det burde hun ikke vært ettersom 90-åringen døde av blodforgiftning nesten fire døgn etter hendelsen, sier 43-åringens forsvarer, Thomas Klevenberg, til Dagbladet.

- Retten har lagt til grunn at min klient burde innsett muligheten for at 90-åringen kunne dødd av blodforgiftning, men jeg mener dette ikke kommer innenfor det man kan forvente at en vanlig lekperson skal forstå, sier Klevenberg.

Pårørende underrettet

Bistandsadvokat Lars Christensen forteller at han har underrettet de pårørende om dommen.

- De ønsker foreløpig ikke å si noe om utfallet. Ut over dette har jeg ingen kommentar på det nåværende tidspunkt, sier  Christensen til Dagbladet.INGEN KOMMENTAR: 90-åringens bistandsadvokat, Lars Christensen, ønsker foreløpig ikke å gi en kommentar på vegne av pårørende i forbindelse med kvinnens forklaring. Her til venstre. Aktor Bjørn Kristensen til høyre. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
INGEN KOMMENTAR: 90-åringens bistandsadvokat, Lars Christensen, ønsker foreløpig ikke å gi en kommentar på vegne av pårørende i forbindelse med kvinnens forklaring. Her til venstre. Aktor Bjørn Kristensen til høyre. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer