Kvinne (34) siktet for forsettlig drap

Den drepte er trolig en 36-årig bekjent av familien.

SLÅTT IHJEL: Det var trolig en 36-årig bekjent som ble funnet drept i en leilighet på Mortensrud. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
SLÅTT IHJEL: Det var trolig en 36-årig bekjent som ble funnet drept i en leilighet på Mortensrud. Foto: Thomas Rasmus Skaug/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En 34 år gammel kvinne varslet selv politiet ved 10.45-tiden tirsdag om at hun hadde slått en mann i hodet med en hammer.

Les mer: - Jeg har slått ham i hodet med en hammer

Da ambulansepersonell ankom stedet, kunne de konstatere at mannen var død. Politiet beslagla også en hammer.

- Vi tror dette er en 36 år gammel mann fra Irak, opplyser politiinspektør Hanne Kristin Rohde, leder for vold og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt, på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Trolig en bekjent Den 34 år gamle kvinnen ble pågrepet på stedet, og er siktet for forsettlig drap. Det er kvinnens egne opplysninger som har ledet fram til siktelsen.

Identiteten er så langt ikke fastslått, men politiet tror det er en bekjent av familien. Motivet er så langt uklart.

Det var bare kvinnen og den avdøde mannen som var til stede i boligen.

- Ektemannen var ute. Han ble kontaktet av politiet og brakt inn, sier Rohde.

Ber om tips Kvinnen vil etter hvert bli avhørt. Ektemannen sitter allerede i avhør. Paret har to barn som blir tatt hånd om av kriseteam.

Politiet vil nå foreta en ny rundspørring i nabolaget og venter på endelige resultater fra rettsmedisiner for å kunne fastslå mannens identitet.

Politiet ønsker også tips fra publikum som kan ha informasjon om saken.

Aldri bråk Dijevdet Aliu, en av de nærmeste naboene, oppdaget hendelsen fra kjøkkenvinduet.

- Det var masse politi- og ambulansebiler utenfor. Jeg tenkte at det sikkert var noen som var syke. Men da jeg så politiet med våpen og skjold, skjønte jeg at dette var alvorlig, sier Ailu til Dagbladet.

Han sier han aldri har hørt noe bråk fra familiens bolig.

- Jeg har ikke merket noe uvanlig i det siste. Jeg kjente dem ikke personlig, men jeg visste godt hvem de var, sier Ailu.

Ailu opplyser at det er et rolig og barnevennlig område.

- Det er trist og tragisk. Det er andre gang på kort tid at det har vært drap på Mortensrud, sier han.

 

BER OM TIPS: Personer som kan ha opplysninger om saken bes ta kontakt med politiet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse tirsdag. Foto: Ralf Lofstad/Dagbladet
BER OM TIPS: Personer som kan ha opplysninger om saken bes ta kontakt med politiet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse tirsdag. Foto: Ralf Lofstad/Dagbladet Vis mer