Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne (35) døde etter å ha blitt funnet i snøen med datter (8)

Også sønnen ble funnet nedkjølt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til torsdag klokka 02.50 ble den 35 år gamle moren og hennes åtte år gammel datter funnet av en hundepatrulje i et skogsområde i Sävsjö i Sør-Sverige.

Begge ble funnet svært nedkjølt og kjørt til sykehus i ambulanse, men livet til moren sto ikke til å redde.

- De var svært dårlige da de ble funnet. Kvinnen var svært nedkjølt og medtatt, og hennes liv sto ikke til å redde til tross for et intensivt forsøk på gjenopplivning på stedet, sier Thomas Agnevik, pressetalsperson i politiet til Expressen.

Politiet skriver i en pressemelding at kvinnen døde på sykehuset i 5-tida i natt.

Den åtte år gamle jenta er innlagt på sykehus. Agnevik sier til avisa at hun har fått frostskader og er naturligvis veldig sjokkert over det som har skjedd.

Gikk lettkledd

Det var klokka 14.22 at politiet begynte å søke etter kvinnen og hennes datter, etter at de fikk telefon fra et vitne som hadde sett en svært lettkledd jente gå ute i kulda.

Samtidig fikk politiet beskjed om at vitnet hadde sett en kvinne og ytterligere et barn som hadde gått på en landevei i Sävsjö.

- Vitnene sier til oss at de var veldig lettkledde og at de til og med gikk barbeint sier Agnevik til Aftonbladet.

Moren er asylsøker fra Vest-Afrika og er bosatt i Sävsjö sammen med sine to barn, en sønn og en datter.

Sønnen (9) fant politiet i går ettermiddag utendørs, kraftig nedkjølt. Han er også innlagt på sykehus, skriver Aftonbladet.

Avlyste helikopter-bistand

Et helikopter med varmekamera skulle fly fra Göteborg for å hjelpe til i søket etter kvinnen og jenta i går kveld, men etter et kvarter i lufta, ble det satt på bakken igjen på grunn av kraftig snøfall, skriver Aftonbladet.

Det siste døgnet har det vært opp til 11 minusgrader i Sävsjö, ifølge Yr.

Politiet mistenker ikke at det skal ha skjedd noe kriminelt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!