ERKJENNER OVERLAGT DRAP: 35-åringen som drepte faren sin i oktober, erkjenner å planlagt drapet. Hun er også siktet drapsforsøk på moren sin.
ERKJENNER OVERLAGT DRAP: 35-åringen som drepte faren sin i oktober, erkjenner å planlagt drapet. Hun er også siktet drapsforsøk på moren sin.Vis mer

Kvinne (35) erkjenner overlagt drap i Grimstad

Drepte sin far i oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 35 år gammel kvinne som i oktober ble pågrepet for å ha drept sin far og forsøkt å drepe sin mor, erkjenner overlagt drap.

Kvinnen ble først siktet for forsettlig drap på sin far og drapsforsøk på sin mor, og ble fredag 5. oktober varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Kristiansand tingrett har forlenget varetektsperioden fram til utgangen av desember.

Siktelsen har blitt utvidet til å omfatte overlagt drap.

- Hun har erkjent straffskyld etter den siste siktelsen. Det kom fram i det siste avhøret som ble tatt av henne for noen uker siden, sier hennes forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen til Fædrelandsvennen.

Overfor Agderposten sier Johnsen at kvinnen var forberedt på at siktelsen ville bli skjerpet, og at det derfor ikke kom som noen overraskelse.

Kvinnen blir nå utredet med tanke på psykose og tilregnelighet. Den judisielle observasjonen vil være klar i løpet av seks til åtte uker, forteller forsvareren.

- Jeg vil ikke forskuttere noe og kommenterer ikke denne biten av saken før deres rapport foreligger, sier han.

Advokaten opplyser at verken han eller politiet har formening om hva som skal ha vært motiv i saken.

Det var onsdag 3. oktober at hun oppsøkte foreldrenes bolig i Grimstad. Påtalemyndigheten mener å kunne bevise at hun planla å drepe foreldrene, og viser til at hun kjøpte en kniv i en Jernia-butikk i Vågsbygd før hun dro til Grimstad. Faren ble knivdrept. Moren ble påført skader, men klarte å rømme fra huset og varsle nødetatene.

(NTB)