Kvinne (37) dømt for voldtekt av 15-årig ektemann

Fikk barn og giftet seg med venn av sønnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lisa Lynette Clark (37) fra Gainesville i Georgia, som er gift med en 15 år gammel venn av sin sønn, har erkært seg skyldig i voldtekt og må sone ni måneder i fengsel, melder CNN.com.

Risikerer ytterligere 20 år

Hun får heretter heller ikke lov til å ha kontakt med sin tenåringsektemann, som angivelig er far til hennes 1 måned gamle sønn, før ektemannens 17-årsdag. Etter at hun er løslatt, er hun på prøve til 2010.

Clark vil heller ikke få lov til å ha kontakt med andre barn enn sine egne, og blir registrert som sexforbryter, ifølge aktor Lee Darragh.

Hvis hun ikke følger påleggene i prøveperioden, risikerer hun fengsel i ytterligere 20 år.

Utnyttet gammel lov

Clark ble arrestert for voldtekt, barnemishandling og for å ha forledet en mindreårig i november. Noen dager i forveien hadde hun giftet seg med den 15-årige gutten med støtte i en lov fra 1962 som tillater barn, uansett alder, å gifte seg hvis den vordende bruden er gravid. Clark fødte sin yngste sønn 11. februar.

Giftermålet tvang representantenes hus i Georgia til å revidere delstatens ekteskapslovgivning for å forby unge under 16 år å gifte seg uten ungdomsdomstolens tillatelse. Delstatssenatet har ennå ikke behandlet saken.

Påstand mot påstand

15-åringens bestemor, Judy Hales, sier at barnebarnet vil søke skilsmisse og gjennomgå intens rådgivning. Clarks forsvarer sier derimot at gutten vil fortsette ekteskapet.

– Han elsker Lisa Clark og ønsker å dele livet med henne og oppdra barnet sammen med henne.

SEXFORBRYTER: Lisa Lynette Clark (37).
DØMT: Clark i retten 24. februar.