MAKABERT: Dette er synet som møtte politifolkene som tok seg inn i kvinnens stue: et komplett skjelett, sammensatt av knokler fra en rekke forkjellige individer. Foto: GÖTEBORGS-POLITIET
MAKABERT: Dette er synet som møtte politifolkene som tok seg inn i kvinnens stue: et komplett skjelett, sammensatt av knokler fra en rekke forkjellige individer. Foto: GÖTEBORGS-POLITIETVis mer

Kvinne (37) hadde leiligheten full av kroppsdeler

Göteborgs-politiet fant et helt skjelett på stuegolvet. De tror hun brukte det til seksuelle formål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Göteborgs-politiet stormet leiligheten tilhørende en 37-årig kvinne etter at hun hadde løsnet et skudd fra balkongen, gjorde de et svært makabert funn:

På stuegolvet lå et komplett menneskeskjelett, samt en mengde kniver. Videre lå en rekke hodeskaller i plastposer, andre knokler ble funnet i pappesker. I tillegg oppbevarte hun bilder av døde trafikkofre, hadde låsekode til et likhus, en CD døpt «Nekro» og et tekstdokument kalt «Min nekrofili», skriver Göteborgs-Posten.

Nå er kvinnen fra bydelen Bergsjön tiltalt for brudd på gravfreden. Påtalemakten mener hun har brukt likdelene til seksuell tilfredsstillelse; selv hevder 37-åringen at hun har tilegnet seg dem av historisk interesse, som samlerobjekter, ifølge Göteborgs-Tidningen.

Kvinnen har satt sammen skjelettet på stuegolvet fra en rekke ulike individer. De til sammen flere hundre ulike kroppsdelene er fastslått å være 45-50 år gamle.

- Kjøpt på nettet - Tiltalte har, for å si det forsiktig, en stor interesse for døden, sa aktor Kristina Ehrenborg-Staffas på en pressekonferanse i dag, i forbindelse med offentliggjøringen av tiltalen.

LØSNET SKUDD: Politiet rykket ut til leiligheten i Bergsjön etter at kvinnen løsnet skudd fra balkongen sin (med planter). Inne i leiligheten gjorde de det svært makabre funnet. Foto: ROGER LUNDSTEN
LØSNET SKUDD: Politiet rykket ut til leiligheten i Bergsjön etter at kvinnen løsnet skudd fra balkongen sin (med planter). Inne i leiligheten gjorde de det svært makabre funnet. Foto: ROGER LUNDSTEN Vis mer

Politiet er sikre på at Göteborgs-kvinnen har handlet alene. 37-åringen er også tiltalt for å ha videresolgt kroppsdeler - en komplett ryggrad og tre hodeskaller - til en mann i Uppsala, men politiet har foreløpig ikke tatt ut siktelse mot ham.

Aktoratet mener knoklene stammer fra Amerika, Asia og Skandinavia. 37-åringen har forklart at hun hovedsakelig har tilegnet seg likdelene fra diverse nettsteder, hovedsakelig i USA. Politiet tror imidlertid ikke at hun kan ha skaffet alle knoklene til veie på den måten, men har ikke bevis for at hun har benyttet seg av koden til likhuset i Småland, eller gravd opp lik på kirkegårder.

- Villig til å ta straffen Den 37-årige Göteborgs-kvinnen nekter straffskyld.

«Jeg blåser fullstendig i lovboka. Loven om brudd på gravfreden er en dustete lov. Min moral setter grensene for meg, og jeg er villig til å ta straffen dersom noe skulle skje. Det er det verdt», skriver kvinnen under pseudonym på et nettforum.

Hun utdyper også sin seksualitet:

I PLASTPOSER: Politifolkene fant flere hodeskaller innpakket i plastposer. Foto: GÖTEBORGS-POLITIET
I PLASTPOSER: Politifolkene fant flere hodeskaller innpakket i plastposer. Foto: GÖTEBORGS-POLITIET Vis mer

«Jeg vil ha min mann som han er, uansett om han er død eller levende. Han tillater meg å finne seksuell lykke på si.»

Hun hevder hun ikke visste at å håndtere likdeler er ulovlig.

I tillegg til kroppsdelene har politiet gjort omfattende beslag av andre gjenstander i kvinnens leilighet, men innholdet på to PC-er lar seg ikke dekryptere, og det er derfor usikkert hva som fins av materiale på dem.

- Ikke psykisk syk Ei gruppe ungdommer i kvinnens nabolag forteller Aftonbladet at hun en ettermiddag i september skrøt av å ha myrdet mennesker, og at det var blod overalt i leiligheten - før hun gikk opp på balkongen og avfyrte skuddet som fikk politiet til å rykke ut.

I retten framstår kvinnen som normal, uten oppsiktsvekkende bekledning. I avhør har hun svart behersket og korrekt, stundom med «Ingen kommentar». En rettsmedisinsk undersøkelse konkluderer med at kvinnen ikke er psykisk syk.

- EI HYGGELIG JENTE: - Hun er slik ei hyggelig jente, sier en nabo om den tiltalte kvinnen. Foto: GÖTEBORGS-POLITIET
- EI HYGGELIG JENTE: - Hun er slik ei hyggelig jente, sier en nabo om den tiltalte kvinnen. Foto: GÖTEBORGS-POLITIET Vis mer

- Under samtalene framkommer ingen psykotiske manifestasjoner eller symptomer, ingen tankeforstyrrelser, ingen vrangforestillinger eller hallusinasjoner, sier den aktuelle rettspsykiateren til Aftonbladet.

37-åringens advokat Annika Stanislaus vil under rettssaken prosedere på at iallfall enkelte av kroppsdelene er så gamle at de ikke omfattes av loven om gravfred, men heller skal anses som arkeologiske objekter.

Naboer er svært overrasket over funnet i leiligheten.

- Hun er slik ei hyggelig jente, sier en mann til Aftonbladet.

I RETTEN: Den nå tiltalte kvinnen i retten med sin forsvarer, under et fengslingsmøte tidligere i høst. Foto: ROGER LUNDSTEN
I RETTEN: Den nå tiltalte kvinnen i retten med sin forsvarer, under et fengslingsmøte tidligere i høst. Foto: ROGER LUNDSTEN Vis mer