Jordras på Osterøy:

Kvinne (38) døde etter at bolighus ble truffet av jordras på Osterøy

Et jordras traff deler av et bolighus på Osterøy i Hordaland, torsdag morgen. En kvinne døde av skadene hun fikk.

JORDRAS: Et jordras traff et hus på Osterøy i Hordaland. En kvinne ble skadd og er sendt til sykehus. Bildet er fra veien inn til Votlo, der raset fant sted i morgentimene i dag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
JORDRAS: Et jordras traff et hus på Osterøy i Hordaland. En kvinne ble skadd og er sendt til sykehus. Bildet er fra veien inn til Votlo, der raset fant sted i morgentimene i dag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken oppdateres.

(Dagbladet): Et jordras traff torsdag morgen deler av et bolighus på Osterøy i Hordaland.

Syv personer bor i huset – fem barn og to voksne. En 38 år gammel kvinne omkom i raset, opplyser politiet i en pressemelding.

Vanskelige forhold

Raset skal være rundt 25 meter langt og sju meter bredt.

- Det er ikke snakk om et ras ovenfra terrenget, det er masser bak huset som er løsnet. Alle hus rundt er nå evakuert, og vi forsøker å skaffe oss oversikt over situasjonen. Men det er mørkt der inne, med vanskelige arbeidsforhold, sier Thue til Bergens Tidende.

Mannskap fra brannvesenet er på stedet, og forteller ifølge Vest politidistrikts twitter-konto at det er ett hus som er truffet av raset, og at ingen personer er savnet fra dette huset.

Evakuerer hus

Politiet evakuerer boligene i nærheten, melder de på Twitter.

Nødetatene er på vei til stedet, melder Vest politidistrikt ved 6.45-tiden torsdag morgen. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent.

- Vi vet at ett hus er truffet av raset. Det ligger i et lite boligfelt med flere hus. Vi er ikke framme på stedet ennå, så vi har ikke oversikt, sier operasjonsleder Lars Geitle i Vest politidistrikt til NTB.

Varslet per telefon

Beboere i området blir varslet om saken over telefon.

De siste dagene har det regnet kraftig på Vestlandet, og NVE har sendt ut jordskredvarsel i gul kategori for Vestlandet.

I tillegg er det sendt ut flomvarsel i oransje kategori i indre strøk av Hordaland og Rogaland på grunn av regn og snøsmelting. Skalaen for varsling har fire kategorier: grønt (1), gult (2), oransje (3) og rødt (4), hvor rødt er det mest alvorlige.