Kvinne (41) døde etter fall fra bru: - Uhyre tragisk

Den norske kvinnen stoppet bilen for å hjelpe en medtrafikant i nød. I forsøket på å krysse veibanen falt hun 30 meter og mistet livet.

Publisert

Hendelsen fant sted tirsdag kveld, på E6 i Hogdal mellom Strömstad i Sverige og grensa til Norge på Svinesund.

Den 45 år gamle norske kvinnen satt i bilen på vei hjem fra en handletur da hun oppdaget en annen bilist som sto i veikanten og hadde problemer.

Deretter stoppet hun bilen langs veikanten, forteller pressetalsperson Peter Adlersson i polisregion Väst i Sverige til Dagbladet onsdag kveld.

- Så forsøkte hun å klatre over gjerdet som deler veien. Det var mørkt, og hun har trolig ikke sett at hun var på ei bru og at det var en glippe bak gjerdet, sier han.

Kvinnen falt gjennom denne glippen og rett ned 30 meter før hun døde. De pårørende ble varslet seinere samme kveld.

- Helt forferdelig

Ifølge Halden Arbeiderblad, som omtalte saken først, var gapet på rundt 50 centimeter.

- Det er uhyre tragisk … Hun stoppet for å hjelpe en annen person og så blir hun utsatt for dette. Det er helt forferdelig, sier Adlersson i politiet.

De har ikke mistanke om at det har skjedd en kriminell handling, men har rutinemessig avhørt vitner - deriblant personen i bilen som hadde problemer.

Adlersson har onsdag kveld ikke anledning til å uttale seg om detaljer rundt dette avhøret.

NB! STERKE INNTRYKK: Redningshelikopteret CHC i Florø fikk melding om en fallulykke ved Store Dyrhaugstind. Redningsmannen Alvin Fyhn (45) måtte ta et av de vanskeligste valgene han noen gang har tatt. Video: «Reddet» på TV 2. Klipp: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer

Ikke mistanke om konstruksjonsfeil

Hans kollega Hans-Jörgen Ostler sa tidligere til Halden Arbeiderblad at det dreier seg om en eldre kvinne. Det skal være usikkert hva hun har oppfattet av situasjonen, sa han til avisa.

- En etterforskning vil forsøke å komme til bunns i nøyaktig hvordan dette kunne skje, sier Adlersson.

Han tilføyer at det heller ikke er mistanke om konstruksjonsfeil på brua.

Ifølge Halden Arbeiderblad deltok både redningsetaten, politi og Tollvesenet i redningsarbeidet etter ulykken.

Strömstads tidning skriver at det svenske vegvesenet fra før har startet en gjennomgang av sikkerheten ved bruer tilknyttet motorveier, men at de foreløpig ikke hadde kommet til brua ved Hogdal.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer