DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel fredag kveld. Blomster og minneprd på stedet hvor gutten ble nedkjørt. Foto: Carina Johansen
DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel fredag kveld. Blomster og minneprd på stedet hvor gutten ble nedkjørt. Foto: Carina JohansenVis mer

Kvinne (42) innrømmer at det var hun som kjørte på Olav Hovda (12)

Lensmannen i Klepp bekrefter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kvinnen som er siktet i bildrapssaken i Klepp, har tilstått at det var hun som kjørte på 12 år gamle Olav Hovda, opplyser politiet.

- Vi kan bekrefte at det er kommet en innrømmelse i saken, sier Hans Kyllingstad, lensmann i Klepp, til Dagbladet.

- Hun har innrømmet at det var hun som kjørte bilen og at hun kjørte på Olav Hovda.

Politiet skriver i en pressemelding at kvinnen har forklart at hun var alene i bilen.

Hun er siktet i saken sammen med sin ektemann. Enn så lenge er ikke status for noen av dem endret.

Gikk på rulleski - Vi trenger noe tid til å gå gjennom dokumentene og opplysningene i saken, før vi bestemmer oss for hva vi gjør videre, sier Kyllingstad til Dagbladet.

Ektemannen har at tele- og dataspor vil vise at han ikke var ute og kjørte da tolvåringen Olav Hovda ble kjørt ned sist fredag.

Olav Hovda gikk på rulleski sammen med faren sin langs Lalandsvegen nær Klepp stasjon, da han ble påkjørt bakfra fredag kveld. Gutten ble sendt til sykehus med alvorlige skader. Tilstanden forverret seg, og lørdag døde han av skadene.

Bilføreren stakk av fra stedet, og i flere dager jaktet politiet på gjerningspersonen.

- Gutten ble kastet opp i luften og ut av kjørebanen. Sammenstøtet var så kraftig at bilen er påført skader i fronten, har politiet sagt tidligere.

- Godt med avklaring Familien til den drepte gutten har hele tida sagt at de har stor tillit til etterforskningen og at de har sett at det er blitt brukt betydelige ressurser på å finne gjerningspersonen.

- De etterlatte gir uttrykk for at det er godt at usikkerheten rundt hvem som kjørte bilen nå synes å være avklart. Utover det ønsker de ikke å kommentere saken eller etterforskningen i mediene, sier familiens bistandsadvokat Øystein Hus til NTB.

9. januar tok politiet beslag i ulykkesbilen, som ble funnet på et verksted i distriktet, der det ble jobbet med å rette opp karosseriskader, omlakkere panseret og skifte ut en knust frontrute på bilen.

Nesten ferdig Verkstedeier Kjell Sund har tidligere sagt at han ble oppringt av bileieren, den nå siktede kvinnen, under en time etter ulykken på Lalandsvegen.

Kvinnen lurte på om han kunne skifte en knust frontrute. Sund fikk bilen innlevert dagen etter, og han var nesten ferdig med å fikse bilen da politiet meldte sin interesse.

Kvinnen og hennes ektemann ble pågrepet kort tid etter uten dramatikk og ble sist torsdag varetektsfengslet i to uker, i isolasjon og med medieforbud den første uka. Samme dag ble Hovda stedt til hvile fra Klepp kyrkje.

DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel fredag kveld. FOTO: PRIVAT
DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel fredag kveld. FOTO: PRIVAT Vis mer