Kvinne (44) dømt for 26 øltyverier

Straffen ble fengsel i seks måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Oslo tingrett forklarer kvinnen, som tilhører et rusbelastet miljø, at hun stjeler øl til seg selv og venner, når hun ikke har penger.

Dette er tyverioppskriften:-  Jeg tar vanligvis med meg en pose, som jeg legger ølflaskene eller ølboksene i, samtidig som jeg tar med meg en øl som jeg betaler for. Jeg stjeler ikke øl for å tjene penger, men for å finansiere mitt eget alkoholmisbruk, forklarer kvinnen.

En plage

Dette kan gå bra, men 44-åringen innrømmer at hun ofte opplever å bli stoppet av vektere og anmeldt. I de fleste tilfellene har kvinnen frivillig underskrevet på en såkalt forenklet anmeldelse i butikkene.

Ifølge dommen har kvinnen i flere år vært et uromoment for politiet i hovedstaden. En politibetjent som vitnet i retten forklarte at det i 2004, 2005 og fram til 28. mars i år var loggført til sammen 186 oppdrag i politiets vaktjournal som gjaldt 44-åringen.

-  Det forelå 64 anmeldelser for tyverier og ordensforstyrrelser, forklarte politivitnet.

Dømt i Sverige

I perioden 6. oktober 2003 til 22. juli 2006 er hun ilagt til sammen 24 forelegg for tilsvarende forhold som hun nå er dømt for. I 1990 og i 2004 ble hun dømt i Sverige for det samme. Den første dommen var betinget, mens den andre ble 30 dager ubetinget fengsel.

Illustrasjonsfoto: SCANPIX
Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer

44-åringen ble samtidig dømt for å ha «gjort fra seg» i et NSB-tog på Lillestrøm stasjon. Ifølge tiltalen måtte vogna byttes ut, toget ble forsinket, og hun sjøl ble arrestert av politiet.