INNESPERRET: I slutten av januar ble en kvinne funnet innesperret i dette rommet i Soracaba, Brasil. Kvinnen skal ha vært innelåst av sin mann i åtte år. Nå har enda en kvinne blitt funnet innesperret i Brasil. Foto: AFP
INNESPERRET: I slutten av januar ble en kvinne funnet innesperret i dette rommet i Soracaba, Brasil. Kvinnen skal ha vært innelåst av sin mann i åtte år. Nå har enda en kvinne blitt funnet innesperret i Brasil. Foto: AFPVis mer

Kvinne (45) ble holdt innesperret i 20 år

To lignende tilfeller i Brasil på kort tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brasiliansk politi har frigjort en 45 år gammel kvinne som har vært holdt innesperret i et hus de siste 20 årene.

Politiet i delstaten Parana opplyser at kvinnen ble innelåst av samboeren sin, en 60 år gammel mann, i byen Mariluz.

Etter tips fra sosialarbeidere oppsøkte politiet huset, men fant det lukket og låst. Inne hørte de en kvinne som ropte på hjelp, skriver NTB.

- Hun ble nektet alle former for kommunikasjon med omverdenen, forteller politimannen Denis Wellington Viana.

Kvinnen skal også ha blitt tvunget til å utføre husarbeid.

Brasil ble nylig rystet av en annen lignende sak, der en psykisk syk kvinne var holdt innesperret i en kjeller av ektemannen i åtte år.

Onsdag 26. januar fikk politiet i Sorocaba, omtrent 80 km fra Sao Paulo, inn et anonymt tips som fikk dem til å sjekke huset til Joao Batista Groppo (64).

Der fant de hans psykisk syke kone innesperret i den mørke og fuktige kjelleren i huset.

I utgangspunktet forklarte Groppo at han hadde låst kona inne i 16 år. Senere forandret han dette til åtte år, noe som senere ble bekreftet av hans sønn.

Sønnen har fortalt at han visste hva hans far gjorde, men at han ikke klarte å overtale ham til å stoppe. Sønnen kan bli anklaget for å ha unnlatt å komme til unnsetning.

Groppo har forklart at han låste kona inne i starten av 2003 fordi hun var psykisk syk og aggressiv, skriver Huffington Post.

Groppo skal ha hevdet at han tok sin kone for å besøke en psykiater en gang i måneden.

SPERRET INNE: Joao Batista Groppo (64) skal ha holdt sin kone innesperret i åtte år. Han ble arrestert av brasiliansk politi 26. januar, i det som var den første av to lignende saker på kort tid i Brasil. Foto: Pedro Henrique Negrao/AP/Scanpix
SPERRET INNE: Joao Batista Groppo (64) skal ha holdt sin kone innesperret i åtte år. Han ble arrestert av brasiliansk politi 26. januar, i det som var den første av to lignende saker på kort tid i Brasil. Foto: Pedro Henrique Negrao/AP/Scanpix Vis mer