Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne (45) ble holdt innesperret i 20 år

To lignende tilfeller i Brasil på kort tid.

INNESPERRET: I slutten av januar ble en kvinne funnet innesperret i dette rommet i Soracaba, Brasil. Kvinnen skal ha vært innelåst av sin mann i åtte år. Nå har enda en kvinne blitt funnet innesperret i Brasil. Foto: AFP
INNESPERRET: I slutten av januar ble en kvinne funnet innesperret i dette rommet i Soracaba, Brasil. Kvinnen skal ha vært innelåst av sin mann i åtte år. Nå har enda en kvinne blitt funnet innesperret i Brasil. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brasiliansk politi har frigjort en 45 år gammel kvinne som har vært holdt innesperret i et hus de siste 20 årene.

Politiet i delstaten Parana opplyser at kvinnen ble innelåst av samboeren sin, en 60 år gammel mann, i byen Mariluz.

Etter tips fra sosialarbeidere oppsøkte politiet huset, men fant det lukket og låst. Inne hørte de en kvinne som ropte på hjelp, skriver NTB.

- Hun ble nektet alle former for kommunikasjon med omverdenen, forteller politimannen Denis Wellington Viana.

Kvinnen skal også ha blitt tvunget til å utføre husarbeid.

Brasil ble nylig rystet av en annen lignende sak, der en psykisk syk kvinne var holdt innesperret i en kjeller av ektemannen i åtte år.

Onsdag 26. januar fikk politiet i Sorocaba, omtrent 80 km fra Sao Paulo, inn et anonymt tips som fikk dem til å sjekke huset til Joao Batista Groppo (64).

Der fant de hans psykisk syke kone innesperret i den mørke og fuktige kjelleren i huset.

I utgangspunktet forklarte Groppo at han hadde låst kona inne i 16 år. Senere forandret han dette til åtte år, noe som senere ble bekreftet av hans sønn.

Sønnen har fortalt at han visste hva hans far gjorde, men at han ikke klarte å overtale ham til å stoppe. Sønnen kan bli anklaget for å ha unnlatt å komme til unnsetning.

Groppo har forklart at han låste kona inne i starten av 2003 fordi hun var psykisk syk og aggressiv, skriver Huffington Post.

Groppo skal ha hevdet at han tok sin kone for å besøke en psykiater en gang i måneden.

SPERRET INNE: Joao Batista Groppo (64) skal ha holdt sin kone innesperret i åtte år. Han ble arrestert av brasiliansk politi 26. januar, i det som var den første av to lignende saker på kort tid i Brasil. Foto: Pedro Henrique Negrao/AP/Scanpix
SPERRET INNE: Joao Batista Groppo (64) skal ha holdt sin kone innesperret i åtte år. Han ble arrestert av brasiliansk politi 26. januar, i det som var den første av to lignende saker på kort tid i Brasil. Foto: Pedro Henrique Negrao/AP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media