Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne (45) tiltalt for å ha opprettet livsforsikring på sin døde eksmann

En 45 år gammel kvinne som er tiltalt for å ha opprettet en livsforsikring på sin døde eksmann, bør fengsles i to år og to måneder, mener påtalemyndigheten.

TILTALT: En 45 år gammel kvinne anklaget for å ha opprettet en livsforsikring på sin allerede døde eksmann møtte i Jæren tingrett mandag. Hun risikerer flere års fengsel Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
TILTALT: En 45 år gammel kvinne anklaget for å ha opprettet en livsforsikring på sin allerede døde eksmann møtte i Jæren tingrett mandag. Hun risikerer flere års fengsel Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen møtte mandag i Jæren tingrett tiltalt for grovt bedrageri.

Ifølge tiltalen skal 45-åringen ha benyttet sin avdøde eksmanns bank-id til å logge seg på hans nettbank. I tiltalen heter det at hun forledet ansatte i banken til å opprette en livsforsikring på 1 million kroner, der hun selv sto som begunstiget, skriver Stavanger Aftenblad.

Senere ble det oppdaget at eksmannen hadde vært død én måned da hun søkte om forsikringen.

Kvinnen erkjente ikke straffskyld i retten og hevder at hun ikke opprettet forsikringen med viten og vilje.

- Etter å ha undersøkt forsikringsvilkårene oppfattet hun imidlertid at det var nødvendig å oppdatere visse personopplysninger etter eksmannens død da disse ikke stemte, sa kvinnens forsvarer Bjørn André Gulstad.

45-åringen var i tillegg tiltalt for grov narkotikakriminalitet og for ruspåvirket kjøring. Saken ble avsluttet tirsdag, og er nå tatt opp til doms.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media