Kvinne (47) siktet for giftdrap

Hønefoss-kvinnen er siktet for å ha forgiftet samboer (48).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen ble akutt syk for to måneder siden, og døde få dager etter innleggelse på sykehus. Dødsfallet ble betraktet som mistenkelig, og mannen ble obdusert ved Rettsmedisinsk institutt i Oslo, melder Ringerikes Blad.

Ifølge avisa skal dødsårsaken ha vært at mannen hadde fått i seg en dødelig dose med tabletter.

-Kvinnen ble pågrepet og siktet for drap 19. april, sier operasjonsleder Jon Onshus ved Norde Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

- Hun er siktet for å ha forvoldt mannens død gjennom forgiftning.

Varetektsfengslet

Kvinnen skal ha blitt tatt inn til avhør på bakgrunn av opplysninger som tilkom politiet for kort tid siden. Politiet siktet kvinnen, og framstilte henne for fengsling i Ringerike tingrett.

- Hun ble varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud av hensyn til den videre etterforskningen. Dette var i tråd med politiets begjæring, sier Onshus til Dagbladet.no. 

Ifølge Ringerikes Blad bodde paret sammen utenfor Hønefoss sentrum.

- Den avdøde var kvinnens venn. Politiet har foreløpig ikke flere kommentarer til saken, sier operasjonsleder Onshus.

- I dagene framover blir etterforskningen intensivert og sterkt knyttet opp mot et bestemt miljø i Hønefoss, sier politiadvokat Petter Solberg til Ringerikes Blad.

Kvinnen nekter ifølge avisa straffskyld.

- FORGIFTET MED TABLETTER: Politiet mener kvinnen forgiftet sin mannlige venn. Ifølge Ringerikes Blad var det en dødelig dose tabletter som tok livet av mannen.