Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne (48) hevder hun drepte seksualforbryter i nødverge

Den tidligere dømte 65-åringen ble i fjor hogd i hjel med øks.

DREPT:  65-åringen ble funnet grovt mishandlet og drept. En 48 år gammel kvinne erkjenner å ha drept ham, men hevder det var nødverge. Kriminalteknikere jobbet i dagene etter drapet på åstedet.  Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
DREPT: 65-åringen ble funnet grovt mishandlet og drept. En 48 år gammel kvinne erkjenner å ha drept ham, men hevder det var nødverge. Kriminalteknikere jobbet i dagene etter drapet på åstedet. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag starter rettsforhandlingene i Sunnhordland tingrett på Stord. To kvinner sitter på tiltalebenken, tiltalt for forsettlig drap eller for å ha medvirket til drapet.

Drapsofferet, en 65 år gammel mann fra den lille bygda Sandvoll i Kvinnherad, ble funnet stygt mishandlet og drept i sitt eget hjem onsdag den 24. juli i fjor.

En av kvinnene, en 48 år gammel dame fra Kvinnherad, nekter straffskyld. Samtidig har hun erkjent de faktiske forhold.

- Nødverge - Min klient vil forklare seg i retten. Hun erkjenner de faktiske forhold, men nekter straffskyld, og vil vise til nødverge, sier advokat Odd Arild Helland til Dagbladet.

Den andre kvinnen, en 37 år gammel dame hjemmehørende i Kvinnherad, som forsvares av advokat John Christian Elden, nekter for å ha hatt noe med drapet å gjøre.

- Min klient avviser at hun har noe med drapet å gjøre, sier Elden.

Kvinnen som erkjenner de faktiske forhold skal i liten grad ha vært villig til å forklare seg for politiet. Men etter hva Dagbladet forstår, vil hun i retten detaljert forklare seg om hvorfor hun mener hun må frikjennes, og at drapet på 65-åringen var nødverge.

Tidligere dømt Den drepte 65-åringen skal bare siden 2007 ha blitt straffet flere ganger for seksualforbrytelser. Det er grunn til å tro at mannens tidligere utagerende oppførsel og sedelighetssakene han er dømt for vil være sentrale i kvinnens forklaring.

De to kvinnene ble pågrepet av politiet, bare noen timer etter at 65-åringen ble funnet mishandlet og slått i hjel.

Ifølge tiltalen skal de to kvinnene ha sparket og / eller slått 65-åringen gjentatte ganger.
Statsadvokat Trond Høvik skal prosedere straffesaken på vegne av påtalemyndigheten.

Grov vold I tiltalen heter det:

«(...) slo de (...) gjentatte ganger med bl.a. øks og hammer i hodet, ansiktet, bryst, buk og rygg, og/eller stakk ham med kniv.»

NEKTER SKYLD: Advokat John Christian Elden forsvarer en av de to drapstiltalte kvinnene. Hun nekter for å ha noe med drapet å gjøre. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
NEKTER SKYLD: Advokat John Christian Elden forsvarer en av de to drapstiltalte kvinnene. Hun nekter for å ha noe med drapet å gjøre. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Og videre:

 «(...) fikk knusningssår i hodet, fragmentert tinningben som ble trykket inn mot hjernen, knusningssår og underliggende knusningsbrudd av kinnben i ansiktet, brudd i brystbenet, ribbeinsbrudd og betydelig blødning. Han døde samme dag av skadene.»

Den nå 48 år gamle kvinnen skal like etter at hun ble pågrepet forklart til politiet at 65-åringen hadde kommet med seksuelle tilnærmelser mot henne. Kvinnen skal videre ha sagt at tilnærmelsene umiddelbart ble avvist.

Tilnærmelsene skal ha skjedd i stua, hjemme hos 65-åringen, bare noen få meter fra der han ble funnet drept.

Kvinnen som erkjenner drapet skal ikke ha forklart noe som knytter hennes medtiltalte til ugjerningen.

Det er satt av to uker til rettrettsforhandlingene i Sunnhordland tingrett.

MISHANDLET:  Her i sitt eget hjem i Kvinnherad ble 65-åringen mishandlet og drept. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
MISHANDLET: Her i sitt eget hjem i Kvinnherad ble 65-åringen mishandlet og drept. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling