Kvinne (48) hevder hun drepte seksualforbryter i nødverge

Den tidligere dømte 65-åringen ble i fjor hogd i hjel med øks.

DREPT:  65-åringen ble funnet grovt mishandlet og drept. En 48 år gammel kvinne erkjenner å ha drept ham, men hevder det var nødverge. Kriminalteknikere jobbet i dagene etter drapet på åstedet.  Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
DREPT: 65-åringen ble funnet grovt mishandlet og drept. En 48 år gammel kvinne erkjenner å ha drept ham, men hevder det var nødverge. Kriminalteknikere jobbet i dagene etter drapet på åstedet. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag starter rettsforhandlingene i Sunnhordland tingrett på Stord. To kvinner sitter på tiltalebenken, tiltalt for forsettlig drap eller for å ha medvirket til drapet.

Drapsofferet, en 65 år gammel mann fra den lille bygda Sandvoll i Kvinnherad, ble funnet stygt mishandlet og drept i sitt eget hjem onsdag den 24. juli i fjor.

En av kvinnene, en 48 år gammel dame fra Kvinnherad, nekter straffskyld. Samtidig har hun erkjent de faktiske forhold.

- Nødverge - Min klient vil forklare seg i retten. Hun erkjenner de faktiske forhold, men nekter straffskyld, og vil vise til nødverge, sier advokat Odd Arild Helland til Dagbladet.

Den andre kvinnen, en 37 år gammel dame hjemmehørende i Kvinnherad, som forsvares av advokat John Christian Elden, nekter for å ha hatt noe med drapet å gjøre.

- Min klient avviser at hun har noe med drapet å gjøre, sier Elden.

Kvinnen som erkjenner de faktiske forhold skal i liten grad ha vært villig til å forklare seg for politiet. Men etter hva Dagbladet forstår, vil hun i retten detaljert forklare seg om hvorfor hun mener hun må frikjennes, og at drapet på 65-åringen var nødverge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer