ARBEIDSULYKKE: Tre personer er under intensiv behandling ved ST. Olavs hospital i Trondheim etter arbeidsulykka ved Kværner Verdal onsdag ettermiddag. FOTO: Tor Åge Hansen
ARBEIDSULYKKE: Tre personer er under intensiv behandling ved ST. Olavs hospital i Trondheim etter arbeidsulykka ved Kværner Verdal onsdag ettermiddag. FOTO: Tor Åge HansenVis mer

Kvinne (49): «Meget alvorlige skader»

En 49 år gammel kvinne ligger på intensiven med ustabil tilstand og flere meget alvorlige skader etter ulykken ved Kværner Verdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 

(Dagbladet): Transportkurven på en lift som drev heismontering ved Kværner Verdal løsnet og falt nesten 50 meter ned. Ombord i kurven befant det seg en 49 år gammel kvinne og to mannlige kollegaer på henholdsvis 44 og 36 år.

Ustabil I sin skaderapport melder St. Olavs hospital i Trondheim, at den 49 år gamle kvinnens tilstand er ustabil og skadeomfanget er meget alvorlig. Kvinnen blir behandlet ved intensivavdelingen. Hennes pårørende er ikke varslet om ulykken.

Kvinnens mannlige kollegaer er alvorlig skadet men der er tilstanden stabil. Én av de tre skadde er polsk statsborger.


- Det er på det rene at de tre var oppe i en lift som kan strekke seg 50 meter over grunnen. Liftens kurv med de tre ombord var nesten oppe i maksimal høyde da den falt ned på lekteren, sier operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt, Lars Erik Besseberg, til Dagbladet. Politi, kriminalteknikere og Arbeidstilsynet er nå på åstedet for å sikre spor og danne seg et bilde av ulykkesårsak og -forløp.

Informasjonssjef Tove Strand Trana ved Kværner Verdal sier kurvene brukes til befordring av store og høye stålkonstruksjoner.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 14.10 onsdag ettermiddag.

Saken oppdateres

INFORMASJONSSJEF:Tove Strand Trana ved Kværner Verdal. Foto: Tor Aage Hansen
INFORMASJONSSJEF:Tove Strand Trana ved Kværner Verdal. Foto: Tor Aage Hansen Vis mer