KAMERABEVISET: Her er personen politiet mener er den pågrepne 49-årige kvinnen, fanget av et overvåkingskamera i Nordeas Tveita-filial. Foto: POLITIET
KAMERABEVISET: Her er personen politiet mener er den pågrepne 49-årige kvinnen, fanget av et overvåkingskamera i Nordeas Tveita-filial. Foto: POLITIETVis mer

Kvinne (49) pågrepet for Nordea-svindelen

Banken ble tappet for 89,4 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet har arrestert en 49-årig kvinne som er mistenkt for å ha deltatt i svindelen av en Nordea-filial på Tveita i Oslo. Det opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Politiet mener hun er den mystiske kvinnen som opptrer på overvåkingsbilder fra banken. Hun utga seg for å være en av Norges rikeste kvinner.

89,4 millioner Kvinnen på videoen har vært etterlyst siden forrige uke. Svindelen beløper seg til 89,4 millioner kroner.

49-åringen ble pågrepet i ettermiddag.

- Vi mener det er skjellig grunn til å mistenke henne for delaktighet i saken, sier politiinspektør Gro Smogeli ved Oslo politidistrikt.

Nå skal den videre tekniske og taktiske etterforskningen bringe på det rene hvorvidt den pågrepne 49-åringen virkelig er personen på opptaket.

35-åring allerede arrestert Politiet kom på sporet av kvinnen fordi hun på opptaket opptrer sammen med en allerede arrestert 35-åring, som meldte seg selv.

Svindelen skjedde slik:

Kvinnen i banken utga seg for å være en styrtrik enke som hadde arvet flere hundre millioner kroner etter ektemannen. Da hun troppet opp i Tveita-filialen sammen med 35-åringen, ga hun ham fullmakter til å disponere hennes konti.

Fullmaktene ble godkjent av en funksjonær ved filialen.

Dagen etter dro 35-åringen til Nordea-filialen på Frogner. Her viste han fram fullmaktene og begynte å overføre enorme pengebeløp til flere konti i Dubai.

Det tok flere dager før overføringene ble oppdaget og bedrageriet avslørt. Da hadde svindlerne allerede overført 60 millioner kroner.

Pengene borte De siktede er mistenkt for bedrageri av til sammen 89,4 millioner kroner - beløpet på den virkelige styrtrike enkas konto. Hun har nå fått dekket tapet av Nordea. Svindelbeløpet er imidlertid borte.

Politiet mener funksjonæren som godkjente fullmaktene, var delaktig i bedrageriet; selv hevder han at han handlet i god tro.

Etter planen skal 49-åringen avhøres i helga. Deretter vil hun eventuelt blir framstilt for varetektsfengsling.