Kvinne (51) avhøres nå

Siktet i låvedrapssaken i Søndre Land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Den 33 år gamle mannen ble sammen med den medsiktede 30-åringen varetektsfengsel for fire uker i såkalt kontorforretning i dag.

De er siktet for forsettlig drap på en mann i 30-åra som ble funnet død i en låve på en gård i Søndre Land i Oppland. De samtykker i varetektsfengslingen, men erkjenner ikke straffskyld for drapet. Kvinnen

SISTE: Akkurat nå sitter den tredje siktede, en 51 år kvinne, i avhør sammen med sin forsvarer i politiavhør på Gjøvik. I morgen blir det att stilling til om hun skal varetektesfengsles.

30-åringens forsvarer, Gunhild Bergan, opplyser til Dagbladet.no at han skal i avhør senere i kveld.

Ønsker å samarbeide

Det første avhøret av 33-åringen ble ferdig i natt. Han vil ikke avhøres igjen i dag, men det kan bli aktuelt til uka, ifølge forsvareren.

- Han mener han ikke har noe med drapet å gjøre. Min klient forklarer seg så godt han kan. Han ønsker å samarbeide med politiet, slik at de kan oppklare saken, sier 33-åringens forsvarer, Johnny Veum til Dagbladet.no.

Han ønsker ifølge sin forsvarer å avgi forklaring for å kunne gi politiet muligheten til å sjekke opplysningene hans i forhold til de andre siktede.

Pårørende varslet

Mannen som ble funnet død er fremdeles ikke identifisert, men ifølge Oppland Arbeiderblad har politiet en formening om hvem den avdøde er.

OBDUSERES MANDAG: Ifølge politiet vil liket av mannen politiet er drept obduseres mandag. I 21-tida i går ble det fraktet vekk. FOTO: Henning Lillegård
OBDUSERES MANDAG: Ifølge politiet vil liket av mannen politiet er drept obduseres mandag. I 21-tida i går ble det fraktet vekk. FOTO: Henning Lillegård Vis mer

- Avdøde er fortsatt ikke sikkert identifisert. Men vi har en formening om hvem det er, og har vært i kontakt med pårørende til vedkommende, sier Ketil Myhre.

Påtalelederen sier til Dagbladet.no i dag at liket vil bli obdusert mandag.

Det var torsdag at politiet fattet mistanke om drapet. De sperret av gården og fredag fant de liket i låven. Mennene (30 og 33) ble pågrepet onsdag på grunn av vinningskriminalitet, og det var under avhør i denne saken at drapsmistanken dukket opp.

Ikke nærmere dødstidspunkt

Politiet tror mannen ble drept en gang i tidsrommet fra 28. desember til 4. januar.

- Vi har ikke innsnevret dødstidspunktet noe nærmere ennå, sier Myhre til Dagbladet.no.

De tre siktede personene er alle kjenninger av politiet. De skal ikke være fra området.

- VIL HJELPE POLITIET: Johnny Veum forsvarer 33-åringen som er siktet for forsettlig drap i Søndre Land. - Han ønsker å samarbeide, sier han.
LIKFUNN: I låven på denne gården i Søndre Land ble liket av mannen i 30-åra funnet.