Kvinne (51) siktet for å ha drept og brent opp ektemannen

Utbrent bil funnet i Lier i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har nå offentliggjort at det er en 51-årig kvinne fra Lier som er siktet etter at en person ble funnet død i en utbrent bil i går.

Den døde viser seg å være kvinnens 57-årige ektemann. Bilen er registrert på henne.

- Hun er siktet for forsettlig drap, opplyser Ingunn Hodne, politiadvokat ved Søndre Buskerud politidistrikt, til Dagbladet.

På vei mot skilsmisse BMW-en ble funnet på en parkeringsplass nær ekteparets hjem på Tranby i går formiddag. Etter intens etterforskning tok politiet ut siktelse mot 51-åringen i går kveld.

Liket ble obdusert i går ettermiddag og identiteten fastslått. Kvinnen satt i lange avhør i går og utover natta, og blir framstilt for varetektsfengsling lørdag morgen, ifølge Hodne.

Politiadvokaten opplyser at ekteparet fremdeles bodde sammen, men at de var på vei til å bli skilt. Parets barn tas hånd om av familie.

Foreløpig kan ikke politiet si noe om drapsmotivet, eller hvorvidt den avdøde 57-åringen var død da bilen ble satt fyr på, eller ikke.

Imens pågår etterforskningen for fullt, med videre tekniske udnersøkelser av bilen, paret hus, vitneavhør av folk i deres omgangskrets og nærområde, samt rundspørring i lokalområdet.

Ønsker tips Politiet ønsker tips i saken. Folk som har sett

1) en mørkeblå BMW 320 I kabriolet i perioden fra mandag 25. mars kl. 15 til onsdag 27. mars klokka 10, og

2) biler i området Joseph Kellers vei og funnstedet ved Kraft på Tranby, fra midnatt onsdag og fram til klokka 10 onsdag morgen,

oppfordres til å ringe Søndre Buskerud politidistrikt på nummer 99 21 20 22.

Etterforskerne ønsker også kontakt med personer som har beveget seg i området langs gangveiene, samt gående eller kjørende i øvre del av Tranby i nevnte tidsrom.

Kripos er koblet inn i saken. De bistår Lier lensmannskontor i etterforskningen.

Dagbladet følger saken.