Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To barn funnet forlatt i Danmark

Kvinne (54) siktet etter funn av barn

Den 54 år gamle kvinnen sa i retten at hun er barnas farmor. Hun er siktet for å ha etterlatt dem i hjelpeløs tilstand.

SPORTSVOGN: Gutten, som antas å være mellom to og tre år gammel, ble funnet stående ved siden av ei sportsvogn, der det satt ei rundt ett år gammel jente. Ingen av barna snakket dansk. Foto: Østjyllands politi / Ritzau Scanpix / NTB Scanpix
SPORTSVOGN: Gutten, som antas å være mellom to og tre år gammel, ble funnet stående ved siden av ei sportsvogn, der det satt ei rundt ett år gammel jente. Ingen av barna snakket dansk. Foto: Østjyllands politi / Ritzau Scanpix / NTB Scanpix Vis mer

SISTE: Ifølge Dansk Radio er den 54 år gamle kvinnen løslatt, men fortsatt siktet i saken.

Under en pressekonferanse i ettermiddag opplyste dansk politi at en 54 år gammel kvinne er siktet for omsorgssvikt og for å ha forlatt to små barn i en hjelpeløs tilstand i Aarhus.

Kvinnen er ikke barnas mor, men hun er i familie med dem, opplyste politiet. Ifølge DR sa hun i retten at hun er barnas farmor.

Kvinnen ble pågrepet i en leilighet i Aarhus. Hun er afghansk statsborger og har oppholdstillatelse i Danmark, skriver danske TV2.

Flere pågripelser

To andre personer er også pågrepet av politiet, en mann (33) og en kvinne (25). De er mistenkt for å oppholde seg ulovlig i Danmark, skriver DR.

Politiet jobber med å finne ut om de kan være barnas foreldre, eller på andre måter ha en relasjon til dem, skriver avisa.

Funnet tilfeldig

Det var lørdag at to kamerater oppdaget barna, som sto helt alene langs den trafikkerte veien Park Allé i Aarhus.

Ingen foreldre eller pårørende var i nærheten, og kameratene kontaktet politiet. Heller ikke de kjente identiteten på barna, og valgte i går å gå ut med bilde av dem, i håp om at noen kjente dem igjen.

Gutten, som antas å være mellom to og tre år gammel, ble funnet stående ved siden av ei sportsvogn, der det satt ei rundt ett år gammel jente. Ingen av barna snakket dansk.

Politiet antok først at barna var østeuropeiske, men mener nå å kunne fastslå at de er av afghansk opprinnelse og snakker den persiske dialekten dari, det ene av de to mest utbredte språkene i landet, skriver DR.

- Massiv interesse

Barna blir tatt hånd om av Familiesenteret i Aarhus kommune, og har det etter omstendighetene fint, ifølge politiet.

Politiet opplever en massiv interesse for saken, og skriver i pressemeldingen at de har fått mange telefoner fra publikum og presse.

- Vi har opplevd en massiv interesse fra publikum, som både har tipset oss og tilbudt å ta seg av barna, og det er vi veldig takknemlige for. Nå har vi snevret inn etterforskningen, og har noen konkrete ledetråder å følge. Men hvis du har en identitet på barna eller deres foreldre, må man veldig gjerne ringe oss, sier politiinspektør Kjeldgaard.