DREPT:
Politiets krimteknikere jobbet i februar på åstedet på Hånes i Kristiansand.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
DREPT: Politiets krimteknikere jobbet i februar på åstedet på Hånes i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Kvinne (54) tilstår drap på ektemannen i Kristiansand

Opplyser politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen som er siktet på drapet på sin ektemann på Hånes i Kristiansand, tilstår drapet, opplyser politiet i Agder.

Kona ble pågrepet og siktet for drapet i april, og har sittet fengslet siden 6. april. Mannen ble funnet drept i sin bolig seint på kvelden fredag 26. februar i år.

- Kvinnen tok kontakt med politiet i går kveld og sa hun ønsket å forklare seg på nytt. Hun avga en full tilståelse og har erkjent at det var hun som tok livet av ektemannen, sier fungerende sjef for Felles kriminalenhet, Terje Kaddeberg Skaar, til Fædrelandsvennen etter pressekonferansen.

Mannens sønn og kone ble siktet for drap eller medvirkning til drap dagen etter at mannen ble funnet drept, men ble løslatt, ifølge politiet fordi bevisene mot dem var svekket. Men siktelsene ble opprettholdt.

Obduksjonen viser at 63-åringen ble slått gjentatte ganger i hodet med en massiv gjenstand, men det var ikke blodspor på noen av omgivelsene.

Den 54 år gamle kvinnen nektet først all kjennskap til drapet og sa hun hadde lagt seg da mannen ble drept. I stedet mente hun politiske motstandere sto bak drapet på mannen, som var av iransk opprinnelse og aktiv i kurdisk politikk.

Torsdag opplyste politiet at det var gjennomført beslag og at det i den forbindelse var gjort interessante funn. Om et mulig drapsvåpen var blant disse funnene, ville Skaar ikke kommentere.

- Jeg ønsker ikke å være konkret i hvilke gjenstander som er brukt, men det er gjort beslag som blir nærmere kriminalteknisk undersøkt. Når det gjelder motivet for drapet ønsker jeg ikke å opplyse om noe rundt det nå, sier Kaddeberg Skaar.

Saken oppdateres