Kvinne (57) slått i hjel med hard gjenstand

Mens han ventet på namsmannen, slo sønnen (36) i hjel sin egen mor.

FUNNET DREPT I SITT HJEM:  En 57 år gammel kvinne ble onsdag slått i hjel i sitt eget hjem. Sønnen (36) varslet selv politiet om drapet. Foto: Nina Hansen
FUNNET DREPT I SITT HJEM: En 57 år gammel kvinne ble onsdag slått i hjel i sitt eget hjem. Sønnen (36) varslet selv politiet om drapet. Foto: Nina HansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bare timer før siktede (36) tok livet av sin mor, hadde han besøk på døra av politiet som var der i egenskap av å være namsmann.

36-åringen og den sterkt handikappede moren skulle kastes ut av tomannsboligen der de bodde sammen.

- Namsmannen var der klokken 10 i dag. Han var der som følge av en kjennelse fra Follo tingrett, bekrefter lensmann i Vestby John-Erik Veseth på en pressekonferanse i dag.

Siktede ba imidlertid om å få noen timer på seg til å ordne praktiske ting og politiet lot ham få tre timer. Rett før tidsfristen gikk ut, klokken 12.57 ringte mannen til politiet og oppga at han hadde drept moren sin.

Etter det Dagbladet erfarer går politiet ut fra at hun ble slått i hjel med en stump, hard gjenstand.

Politiet har tidligere bekrefter blodfunn på soverommet der kvinnen ble funnet drept.

- I sorg
36-åringen er nå siktet for forsettlig drap. Han er ennå ikke formelt avhørt av politiet. Lensmann i Vestby sier til Dagbladet at de trolig venter med dette til i morgen, fordi siktede er svært preget av hendelsen, urolig og ute av balanse.

-Han er preget av situasjonen og er også i sorg over å ha mistet sin mor, sier siktedes forsvarer Trond Dyvik, som har hatt samtaler med sin klient i kveld.

SIKTET:  Siktede jobbet som lærer og var en av sjefene i den norske utgaven av Wikipedia.
SIKTET: Siktede jobbet som lærer og var en av sjefene i den norske utgaven av Wikipedia. Vis mer

36-åringen innrømmer drapet, men har enda ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Forsvareren vil heller ikke utdype hva som var motivet for ugjerningen.

- Han forteller at han har hatt en tung periode den siste tiden. Detaljer om dette og hvilken rolle dette har hatt ønsker jeg ikke å si noe om. Han er innstilt på å forklare seg for politiet og på den måte å bidra til at saken oppklares på en så god måte som mulig, sier Dyvik.

Jobbet som lærer
Siktede jobber som lærer på en ungdomsskole i Son.

- Dette er en veldig oppskakende opplevelse, og følelsen av fortvilelse og sorg kommer opp, sier rektor på Grevlingen skole Jørn S. Andersen.

Andersen bekrefter at siktede hadde undervisning senest i går.

- Han har vært på jobb helt fram til det siste. Vedkommende var kontaktlærer og faglærer, og har vært på skolen i flere år, sier Andersen.

- Det viktigste for oss nå blir å forberede oss på å møte elevene i morgen tidlig. Vi må legge til rette for at de kan få bearbeidet sine følelser rundt dette på en best mulig måte, sier rektoren.

Siktede har også hatt flere verv i den katolske kirken i Norge, og vært kirkevert ved St. Olav domkirkemenighet i Oslo. I tilleg var han en av lederne i den norske utgaven av det brukerstyrte nettleksikonet Wikipedia.

ÅSTEDET:Kvinnen ble drept i tomannsboligen der hun bodde sammen med den nå drapssiktede sønnen. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
ÅSTEDET:Kvinnen ble drept i tomannsboligen der hun bodde sammen med den nå drapssiktede sønnen. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer