AVSPERRET: Bildet viser en politisperring i Evanger sentrum, hvor en kvinne ble funnet drept i en bolig torsdag ettermiddag. Foto: Foto: Ørjan Brattetveit / Avisa Hordaland / NTB scanpix.
AVSPERRET: Bildet viser en politisperring i Evanger sentrum, hvor en kvinne ble funnet drept i en bolig torsdag ettermiddag. Foto: Foto: Ørjan Brattetveit / Avisa Hordaland / NTB scanpix.Vis mer

Kvinne (58) funnet død av naboer - mann siktet for drap

Antatt gjerningsperson pågrepet uten dramatikk et stykke unna åstedet. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet rykket ut med store ressurser fra både Bergen og Voss da de like etter klokka 16 torsdag ettermiddag ble varslet om at en kvinne var funnet drept på Evanger, som er et tettsted utenfor Voss.

Overfor Dagbladet sier Voss-lensmann Ivar Sindre Hellene at politiet er i en innledende fase av etterforskningen, men at det betegnes som et drap.

En mann i 40-årene er siktet i saken, og ble pågrepet av politiet en drøy time etter at de ble varslet.

- Siktede sitter nå i avhør i Bergen. Vi har også tatt inn en del vitner til avhør, blant annet dem som fant vedkommende død, sier Hellene til Dagbladet sent torsdag kveld.

Alle pårørende er nå varslet om dødsfallet, som skjedde i et bolighus i sentrum av Evanger.

- Jeg er i sjokk

NRK skriver at det var naboen Ronny Hveding som varslet politiet. Han ble bekymret da han ikke hadde sett kvinnen i løpet av dagen, og ikke fikk svar på telefon. Dermed kontaktet han en annen nabo, som hadde nøkler til boligen, og låste seg inn.

- Vi snudde i døren, gikk ut igjen, og ringte politiet. Jeg er helt i sjokk, sier Hvedning til NRK.

Politiet bekrefter til Dagbladet at kvinnen ble funnet død av utenforstående.

Det var i går kveld uklart for politiet hvor lenge hun da hadde vært død.

Etter det politiet vet så langt, var de alene i huset da drapet skjedde.

- De er kjenninger, sier Hellene om avdøde og siktede.

Pågrepet uten dramatikk


Politiet vil så langt ikke ut med informasjon om hva mannen har forklart i avhør. De vil heller ikke si noe om hvordan kvinnen ble drept.

Mannen ble pågrepet uten dramatikk et stykke unna åstedet torsdag ettermiddag.

- Vi påtraff det vi antar er gjerningsmannen utendørs i Evanger-området, og pågrep ham uten dramatikk, sier operasjonsleder Rebnord til Dagbladet like etter klokka 18.

Politiet opplyser til Dagbladet at både den drepte kvinnen og siktede er norske.

Evanger har omtrent 400 innbyggere, og er ei bygd hvor alle kjenner alle.

Det antatte drapet berører hele lokalsamfunnet, og skoleavslutningen som var planlagt torsdag kveld, ble avlyst, skriver NRK.

FUNNET: Lensmannen på Voss, Ivar Hellene, bekrefter at politiet betegner dødsfallet som et drap. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FUNNET: Lensmannen på Voss, Ivar Hellene, bekrefter at politiet betegner dødsfallet som et drap. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer