Dødsfall i Kragerø

Kvinne (59) ansatt ved omsorgsbolig funnet død etter gåtur med beboer

Politiet: - Vi har opplysninger om at det har vært en krangel mellom beboeren og kvinnen. 

BENSINSTASJON: I forkant av dødsfallet skal kvinnen ha vært ute og gått tur med beboeren. De to gikk til Statoil-stasjonen på Kalstad for å kjøpe seg noe å spise. Sjef på politistasjonen i Kragerø Øystein Skottmyr er interessert i tips fra folk som kan ha sett noe. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BENSINSTASJON: I forkant av dødsfallet skal kvinnen ha vært ute og gått tur med beboeren. De to gikk til Statoil-stasjonen på Kalstad for å kjøpe seg noe å spise. Sjef på politistasjonen i Kragerø Øystein Skottmyr er interessert i tips fra folk som kan ha sett noe. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Omstendighetene rundt dødsfallet til den 59 år gamle kvinnen er fortsatt uklare.

Klokka 18.37 ble politiet i Kragerø varslet av AMK om et mistenkelig dødsfall. Senere på kvelden kunne politiet fortelle at de har tatt hånd om en mistenkt.

Den mistenkte er en psykisk utviklingshemmet person i midten av 30-årene. Mannen er beboer i en kommunal institusjon for psykisk utviklingshemmede.

Institusjonen ligger få hundre meter fra stedet kvinnen jobbet.

Ber om tips

- Den mistenkte har fortsatt status som mistenkt, og han vil få oppnevnt en advokat, sier politistasjonssjef i Kragerø Øystein Skottmyr til Dagbladet.

INFORMERTE KOLLEGER: Skottmyr ga selv det tragiske budskapet til den omkomne sine kolleger i går kveld.
 Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
INFORMERTE KOLLEGER: Skottmyr ga selv det tragiske budskapet til den omkomne sine kolleger i går kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Han opplyser til TV2 at vedkommende ikke har voldshistorikk fra tidligere som politiet er kjent med.

Personen som er mistenkt er foreløpig ikke pågrepet eller avhørt, og nøyaktig hva som har skjedd vet politiet foreløpig ikke.

- Det vi holder på med nå er vitneavhør og en rundspørring. Vi ber om at folk som kan ha sett noe, som kanskje kjørte forbi i går kveld, melder seg, sier han.

- Dette er en tragisk hendelse, og Kragerø er en liten by, det er klart at dette preger byen i dag, sier Skottmyr til Dagbladet.

Gikk på tur

Det var en 59 år gammel kvinne som omkom. Kvinnen var på jobb i en omsorgsbolig i Kragerø.

I forkant av dødsfallet skal hun ha vært ute og gått tur. De to gikk til Statoil-stasjonen på Kalstad for å kjøpe seg noe å spise.

Ifølge vitner NTB har snakket med, skal de to ha satt seg på en benk ved stasjonen, der skal det ha oppstått en krangel.

- Vi har opplysninger om at det har vært en krangel mellom beboeren og kvinnen. En av politiets oppgaver vil også være å undersøke om beboeren er i stand til å forstå hva som har skjedd, og hvorvidt vedkommende anses som strafferettslig tilregnelig, opplyser politiet.

VIL HA TIPS: Politiet i Kragerø holder på med vitneavhør og rundspørring, og ber om at folk som kan ha sett noe, som kanskje kjørte forbi i går kveld, melder seg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
VIL HA TIPS: Politiet i Kragerø holder på med vitneavhør og rundspørring, og ber om at folk som kan ha sett noe, som kanskje kjørte forbi i går kveld, melder seg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Ikke avhørt eller pågrepet

Sjef på politistasjonen i Kragerø Øystein Skottmyr, sier til Dagbladet at nettopp strafferettslig tilregnelighet blir et tema i videre etterforskning. Politiet arbeider nå sammen med helsepersonell for å finne ut om mannen er tilregnelig.

- Vi er litt usikre på om vedkommende faktisk vet hva som har skjedd.

«Grunnet beboerens tilstand» var den mistenkte mannen søndag morgen ikke avhørt eller pågrepet.

I en pressemelding, skriver operasjonsleder Aadne Røilid i Sør-Øst politidistrikt: «Beboeren kom alene tilbake til den døgnbemannede boligen og meldte fra om at kvinnen var blitt syk».

Vil etterforske kommunale rutiner

Sjefen på politistasjonen i Kragerø forteller at å etterforske rutinene i den kommunale omsorgsboligen vil være en naturlig del av etterforskningen framover.

Skottmyr ga selv det tragiske budskapet til den omkomne sine kolleger i går kveld.

- De ansatte bærer preg av at de har mistet en nær kollega. Det var veldig trist, sier Skottmyr til Dagbladet.

Kraftig forslått

Ambulanse ble tilkalt og de fant kvinnen kraftig forslått i nærheten av bensinstasjonen på Kalstad i Kragerø. Da ambulansen ankom litt over 18.30 ble tilstanden til kvinnen vurdert som såpass alvorlig at luftambulanse ble rekvirert. Kvinnen ble erklært død, litt før kl 20.

Politiet arbeider nå med å fastslå omstendighetene rundt dødsfallet.

- De pårørende til den omkomne kvinnen, de pårørende til personen som er mistenkt, og de ansatte der kvinnen jobbet, har alle fått tilbud om hjelp fra kommunens kriseteam, sier politistasjonssjef i Kragerø Øystein Skottmyr til Dagbladet.

Den døde kvinnen sendes søndag til Rikshospitalet for obduksjon. Da håper politiet å ha et relativt klart bilde av dødsårsak og skadeomfanget etter volden hun ble utsatt for.

Dagbladet følger saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer