«TILSETNINGSSTOFFER TIL VIN»: Under ytterligere fire lag med undertøy fant tollerne på Gardermoen kokainen gjemt i den 59-årige polske kvinnens truse. Foto: TOLLVESENET
«TILSETNINGSSTOFFER TIL VIN»: Under ytterligere fire lag med undertøy fant tollerne på Gardermoen kokainen gjemt i den 59-årige polske kvinnens truse. Foto: TOLLVESENETVis mer

Kvinne (59) smuglet kokain i trusa

Hadde fem lag med undertøy da hun ble tatt. Påsto pulveret var tilsetningsstoffer til vin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En 59-årig polsk kvinne er i Øvre Romerike tingrett dømt til to år og to måneders fengsel etter å ha blitt fersket på Gardermoen med kokain - gjemt i trusa, skriver Romerikes Blad.

Kvinnen hevder selv at hun trodde stoffet i undertøyet var tilsetningsstoffer til vin.

Fem lag undertøy Det var 29. mars i år at tollerne på hovedflyplassen fattet mistanke og dro den kvinnen til side da hun ankom fra Polen.

Og ganske riktig: Ved avkledning viste det seg at 59-åringen hadde en mengde ekstra undertøy på seg - to strømpebukser, en herreboksershorts og ei ekstra dametruse - utenpå den innerste trusa med narkotikaen.

Kvinnen har forklart at hun ble oppsøkt av noen menn på et hotell i Polen. Mennene hadde overhørt at hun aktet å reise til Norge for å sondere oppholdstillatelses-
mulighetene for sin 19 år yngre ektemann, og foreslo da at hun kunne ta med vinstoffene i samme slengen.

Det glatte lag Den historien fikk det glatte lag av påtalemyndigheten og etter hvert altså tingretten. Politiadvokat Stian Sjølie Johannessen ved Romerike politidistrikt undrer seg blant annet over hvorfor den 59-årige kvinnen så seg nødt til å frakte et harmløst stoff i undertøyet.

Johannessen opplyser til Romerikes Blad at de ofte ser tilfeller at narkosmuglere som hevder at de trodde stoffet de fraktet, var noe annet.

- Men at det skulle være til vinproduksjon, er en ny variant. Det vanlige er at de som smugler heroin, hevder det er kokain, sier han.

Jørund Lægland, kvinnens forsvarer, varsler at saken vil bli anket.