Kvinne (61) i rullestol kuttet opp med kniv

Hjelpeløs i rullestolen skal den Parkinsonsrammede kvinnen (61) blitt sparket, kuttet opp med kniv og slått bevisstløs i hodet midt i Kristiansand sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): På høylys dag ble den forsvarsløse kvinnen mishandlet og trolig også ranet midt i Kristiansand sentrum.

Knivkutt i rullestolen og avrevet hår i setet vitner om brutaliteten.

-  Vi oppfatter saken som veldig alvorlig. Angrepet var både brutalt og totalt meningsløst, sier operasjonsleder David Stamnes ved Agder politidistrikt til Dagbladet.

Overfallet skjedde i Wergelandsparken i går ettermiddag, samtidig som store politistyrker to og et halvt kvartal unna jaktet på en bevæpnet bankraner.

Sykehuset i Kristiansand opplyste seint i går kveld at kvinnens tilstand er stabil.

-  Ble ranet

Den uføre kvinnen fra Aust-Agder var på bytur i Kristiansand da hun ved 15-tida ble funnet blodig og bevisstløs halvveis inne i en tett rododendronbusk i Wergelandsparken. Kvinnen manglet lommeboka og klærne hennes var delvis avrevet. Også klokka hennes var forsøkt revet av håndleddet.

Til politiet fortalte hun i går kveld at hun trodde det var en østeuropeer som overfalte henne.

Ambulansepersonalet som hentet henne slo alarm, men sykehuset i Kristiansand drøyde i flere timer med å varsle politiet om at det dreide seg om en alvorlig kriminalsak.

-  Syk handling

Det var to menn i løsgjengermiljøet som fant henne og slo alarm.

-  De kom inn i butikken og fortalte at de hadde ringt etter ambulanse. Mennene hadde med seg rullestolen som vi tok hånd om, forteller butikkekspeditør Thomas Sloan (18) ved Rimi-butikken 20 meter unna åstedet.

-  En helt syk og unødvendig handling overfor en gammel og syk dame, sier Sloan.

Politiet ble ikke varslet om overfallet før lenge etterpå. På grunn av bankranet var politiets ressurser bundet opp i dette oppdraget.

Satte inn mannskap

-  Vi snudde oss øyeblikkelig rundt på hælen og satte inn mye mannskap straks vi fikk melding om den skadde kvinnen, sier operasjonsleder Stamnes.

Mens tjenestemenn ble sendt til sykehus for å ha en kort samtale med kvinnen, lette åstedsgranskerne etter spor i Wergelandsparken.

Vil ha tips

Politiet ga etter hvert opp å finne kvinnens rullestol som kunne gi viktige svar om overfallet. Rullestolen ble først tatt hånd om av politiet etter at Dagbladet tipset om at den tidligere på ettermiddagen var tatt hånd om av butikkpersonalet på Rimi.

Operasjonsleder David Stamnes sier at politiet er svært interessert i å komme i kontakt med eventuelle vitner som har sett at kvinnen ble overfalt.

<B>FANT RULLESTOLEN:</B> Sent i går kveld hentet etterforskerne den overfalte kvinnens rullestol etter at de tidligere på kvelden hadde gitt opp å finne den. Det var en stor lettelse da Dagbladet tipset om at den var blitt tatt hånd om på Rimi.