Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne (62) død av metanol-sprit

En kvinne (62) fra Skien døde i går etter å ha drukket metanolholdig sprit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/SKIEN (Dagbladet): Politiet i Telemark advarer befolkningen mot å innta sprit de ikke kjenner opphavet til etter at en kvinne omkom av metanolforgiftning i går.

Allerede på fredag tok hennes samboer kontakt med legevakta og oppga at den 62 år gamle kvinnen følte seg dårlig.

Dagen etter forverret situasjonen hennes seg, og kvinnen ble innlagt på Telemark Sentralsjukehus der hun ble behandlet med mistanke om metanolforgiftning ved 21-tiden lørdag kveld. Klokka 05 i går morges ble situasjonen kritisk for kvinnen, og i går kveld døde hun av forgiftningen.

Fant femlitersdunk

- Prøvene viser at kvinnen hadde fått i seg metanol, og det er metanolforgiftning som oppgis som dødsårsak, opplyser Kjell Ove Ljosåk, politiadvokat ved Telemark politidistrikt.

Politiet i Telemark har gjort beslag på en femliterskanne med sprit hjemme hos kvinnen.

- Vi vet ikke hvor mye hun har drukket men det er vel 3,5 liter igjen på dunken, sier Ljosåk.

Etterforskes

I følge politiadvokaten skal kvinnens samboer ikke vite hvor 62-åringen har fått spriten fra. Han skal heller ikke ha visst om spritkanna, men fortalt at han fant den da han gjennomsøkte huset i går.

- Full etterforskning av saken er under oppseiling, og politiet vet ikke om metanolfunnet kan knyttes opp mot de tidligere saker. Så langt har vi ikke klart å klarlegge hvor spriten er kommet fra, eller om det stammer fra gamle partier eller er fra en ny forsyning eller, forteller Ljosåk.

Fra før har minst 15 personer mistet livet som følge av metanolforgiftning.

BESLAGLAGT: Denne femliterskanna ble beslaglagt hjemme hos kvinnen som døde av metanolforgiftning i går. Politiet advarer folk mot å drikke sprit de ikke kjenner opphavet til.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media