Kvinne (64) fødte tvillinger

Tvillingene, en gutt og en jente, veide henholdsvis 2,4 og 2,2 kilo.

TVILLINGER: Kvinnen på 64 år fødte tvillinger i Spania, riktignok ikke disse tvillingene.  Foto: Frank May / NTB scanpix
TVILLINGER: Kvinnen på 64 år fødte tvillinger i Spania, riktignok ikke disse tvillingene.  Foto: Frank May / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 64 år gammel kvinne i Spania satte tirsdag to velskapte barn til verden.

Barna ble forløst ved keisersnitt og er ifølge sykehuset Recoletas sunne og friske, til tross for at moren deres er godt voksen.

Tvillingene, en gutt og en jente, veide henholdsvis 2,4 og 2,2 kilo.

Moren deres fikk sitt første barn da hun var 58 år, men datteren har siden 2014 vært tatt hånd om av lokale myndigheter fordi moren ikke tok forsvarlig vare på henne eller sendte henne på skolen.

Den spanske kvinnen ble deretter gravid igjen, ved hjelp av prøverørsbehandling i USA.

Sykehuset bekrefter at de er i dialog med sosialtjenesten om kvinnens evne til å ta vare på de nyfødte babyene.

Temaet eldre mødre er omdiskutert i Spania, der kvinner over 50 år frarådes å benytte prøverørsmetoder, men det er ikke forbudt. I fjor poserte den 62 år gamle legen Lina Alvarez med sitt tredje barn i armene og oppfordret modne kvinner til å gjøre det samme som henne. Hun er blitt et ikon for noen, men også kraftig kritisert. Kritikere henviser til Carmen Bousada som fikk tvillinger i en alder av 67 år og døde av kreft under tre år etterpå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer