Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne (72) tatt for smugling av 11 kilo heroin til Norge

Tatt på Kiel-ferja. Risikerer 21 års fengsel.

KJEMPEBESLAG: Det var 18. juli 72-åringen kom med båten fra Kiel. Politiet jakter fortsatt på bakmenn.
Foto: Geir Bølstad
KJEMPEBESLAG: Det var 18. juli 72-åringen kom med båten fra Kiel. Politiet jakter fortsatt på bakmenn. Foto: Geir Bølstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||72-åringen, som er tysk statsborger, ble arrestert i sommer. Hun kom til Norge fra Tyskland med Kiel-ferja «Color Magic», og ble arrestert etter en tollkontroll.

I kvinnens koffert fant tollerne i overkant av 11 kilo heroin og nesten 1000 amfetaminholdige tabletter.

En internasjonal narkoliga har trolig spekulert i at en kvinne på over 70 år ikke ville bli sett på som en potensiell smugler av norske tollere.

Beslaget er et av de største enkeltbeslag av heroin som er gjort i Norge. 11 kilo heroin tilsvarer om lag 55 000 brukerdoser til en gateverdi på rundt 16 millioner kroner.

Strafferammen etter den foreløpige siktelsen er fengsel i inntil 15 år. Etter det Dagbladet forstår, kan det bli aktuelt å utvide siktelsen, slik at strafferammen blir fengsel i 21 år, lovens strengeste.

Bakmenn
Det var den 18. juli kvinnen ble arrestert.

Oslopolitiet har holdt kjempebeslaget hemmelig av hensyn til etterforskingen. Den tyske enka er foreløpig den eneste som er arrestert i saken, men det er klart at hun hadde et mottakerapparat som ventet i Norge.

Det er imidlertid grunn til å tro at mottakerapparatet i Norge ble varslet med en gang kvinnen ble arrestert, og på den måten tok sine forholdsregler.

11 kilo heroin representerer ikke bare betydelige verdier, men betyr samtidig meget lange fengselsstraffer for bakmenn. Dette betyr sannsynligvis at kvinnen ble fulgt av minst en annen involvert i saken på båten fra Kiel til Norge, og at alarmen gikk straks hun ikke kom i land sammen med øvrige passasjerer.

Tatt i Afrika
Politiadvokat Richard Beck Pedersen er tilbakeholden med opplysninger.

— Etterforskingen pågår, og vi forventer å avslutte den i løpet av våren 2010, sier Beck Pedersen til Dagbladet.

72-åringen, som er enke, nekter straffskyld etter den foreløpige siktelsen. Kvinnen har avgitt tre lange politiforklaringer. Politiet vil ikke gå nærmere inn på hva kvinnen har forklart i avhør.

Norsk politi samarbeider med tyske kolleger i denne saken, og kvinnens hjem i byen Neuss er ransaket. Dette er imidlertid ikke første gang kvinnen blir arrestert i en narkotikasak. I fjor sommeren ble 72-åringen arrestert i Sierra Leone i Afrika sammen med en mann. Den gang beslagla politiet rundt 100 gram kokain, etter det Dagbladet får opplyst.

Kvinnen ble varetektsfengslet første gang 21. juli. Varetektstiden er blitt forlenget flere ganger. I hvert fengslingsmøte har kvinnen begjært seg løslatt. Selv mener hun at det ikke lenger foreligger bevisforspillelse.

72-åringen er fengslet fram til 8. desember. Hun er fortsatt undergitt brev- og besøkskontroll.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media