Kvinne (72) terroriserte ektemannen i 41 år

Tre års ubetinget fengsel. Slo med jernstang og stengte mannen i kjellerstua.

 - 41 ÅR I KONSTANT TERROR:  Den enestående mishandlingssaken har vært til behandling i Salten tingrett i Rydmarkgården i Bodø. Det var kvinnen som anmeldte ektemannen for trakassering, men saken snudde da barn og naboer ble avhørt. 
Foto: Anders Vanderloock, NTB Scanpix.
- 41 ÅR I KONSTANT TERROR: Den enestående mishandlingssaken har vært til behandling i Salten tingrett i Rydmarkgården i Bodø. Det var kvinnen som anmeldte ektemannen for trakassering, men saken snudde da barn og naboer ble avhørt. Foto: Anders Vanderloock, NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Salten tingrett i Bodø har dømt en 72 år gammel kvinne til tre års fengsel for fysisk og psykisk terror av mannen hun var gift med i 50 år, melder avisa Nordland.

Ifølge dommen har kvinnen gjennom flere tiår spyttet på og slått ektemannen.

Hun har blant annet slått ektemannen gjennom 50 år med ei jernstang, en lampefot og annet innbo mens han har vært for forvist til kjellerstua - uten adgang til kjøkken, toalett og dusj.

- Mannen har i 41 år levd under et nærmest konstant terrorregime, preget av kontinuerlig utrygghet og frykt for vold og annen trakassering, heter det i dommen fra Salten tingrett.

Kona anmeldte Ifølge avisa Nordland var det kvinnen som gikk til politiet og anmeldte ektemannen for å ha trakassert henne.

Ifølge dommen var mannen tvunget til å bo i kjellerstua siden 2007. Klærne hans ble klippet opp, og han måtte sove under ei jakke.

Men saken ble raskt snudd på hodet, og både ekteparets barn og naboer har forklart seg i samsvar med dommen.

Kastet medisiner Den 72 år gamle kvinnen er tidligere ustraffet. Paret giftet seg i 1961, og mannen døde tidligere i år etter drøyt 50 års ekteskap.

Ektefellen skal blant annet ha ramponert bilen hans og kastet posten og medisiner han var avhengig av.

Ifølge tiltalten har kvinnens mishandling skjedd i alle år fra de giftet seg, men tingretten har nøyd seg med fellende dom fra 1969 - så lenge barna kan huske.