Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne (75) funnet død

Kvinne funnet død på Høybråten. Politiet frykter drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Oslo har satt i gang drapsetterforskning etter at den 75 år gamle Meta Øverli ble funnet død på Høybråten i Oslo fredag 7. april.

Obduksjonen viste at dødsfallet ikke var naturlig, men politiet vil foreløpig ikke gi flere karakteristikker rundt funnet av den døde kvinnen. 

Politiet vil heller ikke si om det er tegn etter innbrudd i leiligheten i Høybråtenveien 1H.

Ifølge en tidligere nabo og bekjent bodde Øverli alene. Hun kommer opprinnelig fra Gdansk, men har bodd i Oslo i hele sitt voksne liv.

Spilte mye på automater

Politioverbetjent  Finn Abrahamsen ved voldsavsnittet på Oslo politikammer sier at kvinnen er kjent fra Furusetsenteret, der hun spilte mye på automater.

Hun ble ofte observert rundt automatene i Narvesen-kiosken, Lykke Cafe, og i Huangs Kina-restaurant på Furusetsenteret.I tillegg spilte hun i butikken SparMax i Grandalen 29.

- Hun spilte mye på automater, og gikk fra leiligheten til Furuset-senteret med rullator og hvit hatt. Det var kjennetegnet hennes, sier den tidligere naboen til Dagbladet.no.

- Hun var her et par ganger i uken, og hang for seg selv ved spilleautomatene. Jeg husker ikke når jeg så henne sist, men det kan ha vært noen dager siden, sier en av de ansatte i Huangs Kina-restaurant til Dagbladet.no.

Sist sett torsdag

De siste obervasjonene av Øverli er gjort torsdag 6. april kl.17.15 på strekningen fra hennes leilighet til Furuset senter. Da var hun iført en grå boblekåpe, mørke sko og et hvitt hodeplagg. Øverli var 167 cm høy, tynn og spedbygd med mørkt grått halvlangt hår.

-Hun ble funnet død i leiligheten av hjemmehjelpen fredag morgen klokken ni, sier Abrahamsen til Dagbladet.no

Politiet kjenner ikke til om hun har vunnet mye den siste tiden, men at de er svært interessert i tilbakemeldinger fra miljøet rundt spilleautomatene.

En ansatt ved Narvesen på Furuset Senter kan bekrefte at Øverli ofte var innom og spilte på automatene.

- Hun var her mest om dagen. Det pleier jo å være en gjeng som står her og spiller, sier den ansatte til Dagbladet.no.

Politiet ber nå om hjelp fra publikum i saken.

Dagbladet.no følger saken.

SPILTE PÅ AUTOMATER: Meta Øverli pleide å spille på automatene i denne restauranten på Furuset Senter et par ganger i uken.
BODDE HER: I denne blokka på Høybråten ble Meta Øverli funnet død.
FUNNET DØD: 75 år gamle Meta Øverli ble sist observert i live kl. 17.15 fredag. Politiet ber om tips.
KOM PÅ DAGTID: Kvinnen pleide å spille på automatene på Narvesen, Furuset Senter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling