AVSKJÆRT AV TO F16-FLY: Myrtle Rose (75) fikk sitt livs overraskelse da småflyet hun fløy ble avskåret av to F16-jagerfly i går kveld. Dette er et illustrasjonsbilde. Foto: Reuters/Scanpix
AVSKJÆRT AV TO F16-FLY: Myrtle Rose (75) fikk sitt livs overraskelse da småflyet hun fløy ble avskåret av to F16-jagerfly i går kveld. Dette er et illustrasjonsbilde. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Kvinne (75) utløste terroralarm da hun fløy inn i Obamas flyforbudsone

Mens presidenten feiret bursdagen i Chicago ble kvinnen avskåret av to F16-fly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Myrtle Rose (75) fikk sitt livs overraskelse da småflyet hun fløy ble avskåret av to F16-jagerfly i går kveld lokal tid.

Årsaken var at hun fløy inn i en midlertidig flyforbudsone i forbindelse med president Barack Obamas besøk til Chicago, melder lokalavisa Daily Herald.

Den amerikanske luftforsvarskommandoen NORAD fikk ikke kontakt med Roses fly fordi det ikke hadde radiosamband.

Jagerflyene ble derfor sendt avgårde fra Toledo for å identifisere flyet av typen Kitfox Model 2, bekrefter NORAD-talsmann og løytnant Michael Humphrey overfor Daily Herald.

De to F16-flyene tvang Rose til å returnere til flyplassen den hadde kommet fra i Mill Rose Farm. Flyplassen er en rullebane av gress midt i et boligområde eid av Rose-familien i South Barrington.

- Hun var ukjent med at hun hadde fløyet inn i en flyforbudsone. Hun ble nok overrasket, sier assisterende politisjef Ray Cordell i South Barrington.

President Obama var i hjembyen Chicago onsdag for å feire 50-årsdagen sin og samle inn penger og støttespillere til den kommende valgkampen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer